Vegansk chorizopølse

 

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 
Vegansk grøntsagschorizo med pesto og ketchup

Vegansk chorizopølse

Ret: Tilbehør
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri. Opskriften er fundet i bogen "Green Kitchen Stories", som er skrevet af Luise Vindahl og David Frenkiel. Udover ingredienserne til opskriften skal du bruge 5 stykker ostelærred på 20 x 30 cm og 10 stykker køkkensnor på 5 cm.

Ingredienser

  • 2 dl kogte hestebønner el. kidneybønner el. sortebønner (Kan udelades)
  • 100 g soltørrede tomater (skyllede)
  • 125 g caschewnødder (ristede)
  • ½ rødløg (hakket groft)
  • ½-1 rød chili (renset og hakket fint)
  • 6 usvovlede tørrede abrikoser (hakket groft)
  • 1 tsk tørret oregano
  • ½ tsk røget paprika (kan undlades)
  • 200 g rismel
  • 1 spsk xantangummi
  • 1 spsk hørfrø (stødte)
  • ½ dl ekstra jomfruolivenolie
  • ½ dl vand
  • 1 l grøntsagsbouillon (til kogning af pølser)
  • 1 spsk olivenolie (til stegning)

Sådan gør du

  • Tilbered chorizomassen: Kom bønner, soltørrede tomater, cashewnødder, løg, chili og abrikoser i en foodprocessor eller blender. Hak på pulsfunktion til alt er hakket fint.
  • Tilsæt oregano, røget paprika, rismel, xantangummi og hørfrø, og hak igen på pulsfunktion for at blande ingredienserne.
  • Tilsæt olivenolie og vand og hak videre til massen er jævn. Den skal være nem at have med at gøre og forme - tilsæt evt. en anelse mere vand.
    chorizomasse
  • Del massen i 5-6 lige store portioner. Rul hver portion til aflang form, og læg den på et stykke ostelærred.
    vegansk chorizopølse
  • Rul det sammen om massen, og bind med køkkensnor i begge ender. Gentag med de øvrige portioner.
    Vegansk chorizopølse
  • Bring bouillonen i kog i den største stegepande, du har. Læg chorizoerne i. Læg låg på, og lad dem kog i 45 minutter.
    Vegansk chorizopølse
  • Pak forsigtig chorizoerne ud af ostelærredet.
    Vegansk chorizopølse
  • Varm olivenolien op i en stegepande ved middelhøj varme, og steg chorizoerne, til de er brune og lækre over det hele.
    Vegansk chorizopølse
  • Vegansk chorizopølse
  • Server chorizopølserne til en brunch eller til en frokost. Evt. med pesto, sennep eller/og ketchup til.
    Vegansk chorizopølse

Noter

Kan fryses. Holder mange dage i køleskab. Opsøg evt. "Green Kitchen Stories" for den originale opskrift  på quinoasalat med grøntsagschorizo 😉
Vegansk chorizo er lækker madpakkemad.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate