Vegansk champignonpaté-tærte

Vegansk champignonpaté-tærte

Vegansk champignonpaté-tærte

Ret: Hovedret, Tærte
Keyword: Glutenfri
Antal: 5
Glutenfri, hvis tærtebunden laves glutenfri (se hvordan i tærtebundsopskriften)

Ingredienser

  • 80 g brune ris
  • 500 g champignon (grofthakkede)
  • 3 mellemstore løg (hakkede)
  • 1 fed hvidløg (hakket)
  • 50 g hasselnødder (hakkede)
  • tsk timian (tørret)
  • 2 håndfuld frisk spinat - hakket (eller 2 kugler frossen spinat)
  • 2 spsk Tamari (soja)
  • salt og peber

Kikærtedej

  • 150 g kikærtemel
  • 3/4 tsk bagepulver
  • 3/4 tsk salt
  • ½ tsk chilipulver
  • dl vand
  • peber

Pynt

  • Friske tomater (i skiver eller både)
  • evt. sesamfrø

Sådan gør du

  • Kog risene efter anvisningen på emballagen. Lad risene køle af.
  • Rens og hak champignon, løg, hvidløg, hasselnødder, spinat og timian. Bland dem sammen i en skål.
    Til champignonpaté
  • Svits af to omgange blandingen på en pande med tamari. Da svampene afgiver væske er det ikke nødvendigt at bruge olie. Svits til væsken er fordampet.
    Blanding til champignonpaté
  • Hæld blandingen i en skål. Tilsæt risene og bland det hele godt sammen. Tilføj salt og peber.

Kikærtedej

  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Kom vandet ved og rør det sammen. Konsistensen er en tyk pandekagedej
  • Bland kikærtedejen i fyldet og bland godt. Smag til og fornem, om der skal mere salt og peber i.

Samling af tærten

  • Kom fyldet i en forbagt tærtebund og bred det ud. Evt. overskydende fyld kan bages selvstændigt i små ramekiner (ovnfaste skåle)

Pynt

  • Små tomater skæres i både, store tomater i skiver og lægges ovenpå fyldet
    Champignonpaté-tærte klar til bagning
  • Bages i ovnen ved 185 grader varmluftovn i 25-30 minutter.
  • Serveres med salater i matchende farver 🙂
    Champignonpaté-tærte med tilbehør

Noter

Champignonpaté-fyldet kan alternativt bages i en patéform og anvendes som paté. Eller bages i små portions ovnfaste skåle - ramekiner og bruges til tapas.
Tærterester er perfekt i madpakken
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate