Vegansk aubergine-sandwich

Aubergine-sandwich med tilbehør

Vegansk aubergine-sandwich

Ret: Frokost, Sandwich
Keyword: Glutenfri
Antal: 2
Glutenfri. Opskriften er fra Anette Harbech Olesen, indehaver af bloggen "Mad for livet". Jeg har alle hendes E-bøger. Denne opskrift er i 3 af bøgerne. Det er en "must try". Jeg har gjort den vegansk ved udskifte laks med tynde skiver af melon.

Ingredienser

Aubergine-sandwich

  • 1 aubergine
  • lidt blandet salat
  • 1 avocado
  • 1 tomat
  • Lidt honning melon (i tynde skiver eller anden melon)
  • lidt vegansk mayonnaise eller pesto (eller cashewnødde-mayonnaise)

Cashewnødde-mayonnaise

  • 50 g cashewnødder (lægges i blød i vand natten over)
  • 2 spsk citronsaft/citrusuniversal
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 1 gul peber (skåret i små stykker)
  • 1-2 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • ½ spsk æblecidereddike
  • 1 tsk agavesirup

Sådan gør du

Aubergine-sandwich

  • Rengør auberginen og skær den i cirka 1 cm tykke skiver på langs. Pensl med olie og drys med salt og peber.
  • Læg aubergineskiverne i på en bageplade, foret med bagepapir og bag dem i cirka 25 minutter ved 160 grader. Du kan også grille skiverne eller stege dem på panden i ekstra jomfruolivenolie.
    Bagte aubergineskiver og saltmandler
  • Mens auberginerne er i ovnen ( jeg lavede saltmandler samtidig). Gøres fyld og tilbehør klar.
    Fyld og tilbehør
  • Lad aubergineskiverne køle af, smør dem med et tyndt lag mayonnaise eller pesto. Evt. cachewnødde-mayonnaise, hvis det er det, du har valgt.

Cashewnødde-mayonnaise

  • Blend cashewnødder med hvidløg, peberfrugt, citronsaft og olie.
  • Smag til med sirup, salt og æbleeddike.

Bygning af aubergine-sandwich

  • Klar til at samle
    Klar til at lave sandwich
  • Smør med mayonnaise eller pesto og læg salat og avocado på
    Salat og avocado
  • herefter tomat,
    + tomat
  • melon og evt. mere pesto eller mayonnaise
  • Slut af med en skive bagt aubergine. Pynt evt. sandwichen. Velbekomme.
  • Det er en sandwich til at spise med kniv og gaffel. Vi bruger gril-kniv.

Noter

Server eventuelt sandwichen på en tallerken med forskelligt grøntsags-frugt-bær-nødder-mandel tilbehør. Så er det en komplet frokostanretning 🙂
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate