Veganermor release

Så går jeg endeligt i luften med min blog, Veganermor 🙂
Jeg har i de 10 mdr., hvor jeg har lavet vegansk mad haft stor gavn af hjemmesider med veganske opskrifter og veganske overvejelser og er meget imponeret over både omfanget og indholdet af de hjemmesider, jeg har gjort brug af. Jeg starter min blog ud med stor ydmyghed i forhold til alle de velassorterede, velfungerende og flotte hjemmesider, jeg har besøgt. Den tanke har da også strejfet mig, at hvordan kan jeg overhovedet tro, at jeg har noget særligt at byde ind med? Samtidig har jeg en stor lyst til at dele mine erfaringer og opskrifter med alle, som er søgende, som jeg selv har været og stadig er. Det er min intention at dele ud af mine erfaringer som “nybagt” mor til unge voksne veganere. Jeg tror, vi går ind i en tid, hvor et stigende antal unge mennesker vil vælge livstil som veganere, og hvor et stigende antal forældre vil komme i en situation, at fællesmåltiderne derfor må nytænkes, og hvad stiller man lige op med det?  Jeg har et håb om at kunne hjælpe, inspirere og indgyde håb fremfor mismod.

Havde jeg været barn af 80’erne og ikke af 60’erne, tror jeg helt sikkert, jeg ville have været rutineret blogger allerede, fordi jeg som andre madbloggere er et ret passioneret mad-menneske.
Hvis det var i dag, jeg var 35år og havde mindre børn, ville jeg formentlig have blogget om, hvordan man fik flest mulige grøntsager i sin kødsovs, lasagne og boller i karry, fordi jeg dengang lykkedes med at komme masser af finthakkede grøntsager i vores mad, og på den måde fik børnene til at spise flere grøntsager. Jeg tænkte dengang, at det burde jeg “optræde med” til inspiration for andre mødre.
Det sjove er så nu, hvor jeg rent faktisk begynder at blogge, at emnet overordnet bliver, hvordan man erstatter alt kødet med grøntsager. Lysten til at dele er den samme som dengang, og bloggen er et oplagt medie at “optræde” i. Så det må prøves.

Så skal der tages billeder

For mig er det en ny verden, at tage billeder af den mad, jeg laver, hvilket jo er en stor del af det at blogge om mad. Jeg har en meget støttende familie. Det bliver helt automatisk til et fælles projekt 🙂

Jeg ved ikke om man holder fernisering / release, når man går i luften med en ny blog. Men jeg synes, det skal fejres. For mig er det ret stort, og jeg glæder mig helt vildt til at opleve, hvad det indebærer.

Release af Veganermor
Release af Veganermor

Tillykke til mig selv. Påskemandag vil fremover være “Veganermors” fødselsdag 🙂

release
Børn og mand deltager i release-festen. Der serveres æblejuice og hvidvin m.m.

 

Daddelkugler
Daddelkugler
Gnozzi af søde kartofler og grønkålspesto
Gnocchi af søde kartofler og grønkålspesto

Opskriften på daddelkugler er at finde i menupunktet “opskrifter”. Gnocchi og pesto er fundet i “Green Kitchen Rejser”. En fantastisk inspirerende kogebog.

Tak for en dejlig eftermiddag til mand og børn.:)

sommerfugl

 

22 Comments

  1. Hej mor

    Det ser super fint ud. Kommer helt til at savne de fine Gnozzis af at kigge på billederne! Så må vi se, om min madlavning heroppe bliver inspireret af bloggen – det ville da være en syv-otte skridt frem 😉 Kh yngste veganersøn

    • Helle Reply

      Hej August
      Tak for din kommentar. Hvis det lykkes mig at inspirere din madlavning – sån’ på handleniveau, så lykkes min blog over al forventning 😉

  2. Mona Rasmussen Reply

    Hej Veganermor.
    STORT TILLYKKE med fødselsdagen, og TAK for dette initiativ, som jeg er sikker på vil inspirere rigtig mange, – både veganerforældre, der er i samme båd som dig, mennesker, som ønsker at spise flere grøntsager og skære ned på kødforbruget, vegetarer på vej til at blive veganere og allerede fuldgyldige veganere.
    Hvor ER dine børn heldige, at du støtter dem så aktivt. <3
    Pøj pøj med bloggen. Jeg har delt den via Facebook, og kan se at mange af mine Facebook-venner synes godt om den.
    Du er SÅ SEJ! (y)
    Venlige hilsner, Mona Rasmussen.

    • Helle Reply

      Hej Mona
      Hvor er du sød. Det varmer med sån’ en dejlig kommentar.
      Jeg vil rigtig gerne inspirere bredt, som du skriver. Håber at så et frø hist og pist 😉
      Drengen lægger ikke skjul på at de føler sig heldige. De har mødt veganere, hvis forældre har taklet det meget anderledes.
      Jeg synes også, at jeg er heldig 🙂 Det kunne jeg nok ikke se lige i starten.
      Rent sundhedsmæssigt tror jeg helt sikkert, det kommer til at forlænge mit liv, at sønnerne blev veganere.
      Jeg er glad for, at du har delt bloggen på Facebook. Jeg har nemlig ikke selv en Facebook-profil.
      Venlig hilsen Helle

  3. Kære Helle,

    Kæmpe tillykke med din nye blog, som allerede bare er så fin. Jeg håber og tror, at det bliver en stor glæde for dig at dele din passion – og jeg er helt sikker på, at det bliver en stor glæde for både dine læsere og for alle os, der er så heldige at smage al din skønne mad. Jeg vil glæde mig til at følge dig her, og vi vil trygt lave dine opskrifter herhjemme. Næste stop blomkålspizza under opskrifterne 😉 – mums!

    Kærlige hilsner Gitte

    • Helle Reply

      Hej Gitte
      Tak for din støtte.
      Det er dejligt at have nogen som dig at afprøve opskrifter på og spare med i diverse dilemmaer.
      Knus Helle

  4. Wyrna lund Simonsen Reply

    Kære Heldige Helle
    Stort tillykke med din blog 😍
    Hvis ikke du mest madkreative menneske jeg kender som ” kun” arbejder med mad i dit eget køkken ikke skulle lave en blog som denne, ja så ved jeg det ikke.
    Heldige Helle fordi du har dine børn der giver dig udfordringer, og heldige er de jo fordi du tager udfordringerne op. Heldige Helle fordi du også har en mand der støtter dig fuldt ud når du tager nye udfordringer i dit liv😍
    Jeg er vildt duperet og fascineret af dig og mad og har altid været det husker klart jeres 50′ er fest med alt jeres fantastiske hjemme gjorte mad.
    Så nu med vegansk mad vil jeg med stor glæde melde mig på din blok og glæde mig til at læse dine ideer, og se de smukke billeder du ønsker at inspirere med.
    Du er sej fordi du både siger og gør det du siger. Så Heldige herlige Helle også et stort tillykke med blokken herfra. Knus Wyrna
    Også lige en hilsen til mændene bag Helle, skulle med rette skrive veganer børnene, men de er jo blevet lidt voksne til at jeg kan være bekendt at kalde dem børn😊

    • Helle Reply

      Hej Wyrna
      Jeg får helt røde kinder af al den ros 😉
      Jeg ved den kommer fra en, som selv laver god og inspirerende mad. Så jeg tager gerne imod ros fra dig 🙂
      Selvom det er ved at være længe siden, jeg har besøgt dig, så har jeg som regel et par opskrifter i tasken, når jeg tager hjem 🙂
      Jeg er heldig med mit bagland, det er helt sikkert, og jeg tror det er i orden for dem at være mine veganer”børn”, så længe det betyder god mad på tallerkenen. Men de er selvfølgelig unge voksne mennesker, så opvasken slipper de ikke for.
      Det glæder mig at have dig med på bloggen
      Knus Helle

  5. Gitte Wagner Reply

    Stort TILLYKKE.
    Det er så godt gået og meget inspirerende
    Din kollega Gitte

  6. mimi Jensen Reply

    Hej
    Det ser spændende ud, glæder mig til at læse med.
    Mvh Mimi

    • Helle Reply

      Hej Mimi
      Tak og velkommen til 🙂
      Hilsen Helle

  7. Hej Helle

    Stort tillykke med din nye blog, hvor er den fin!
    Jeg glæder mig til at følge med – hils familien 🙂

  8. Tillykke med din dejlige blog, som jeg glæder mig til at følge 🙂
    Jeg er ikke vegetar, nok nærmest fleksitar, spiser (ordentligt ) kød 80/20 men har to døtre der er vegetarer, den ene valgte det selv som 11 årig, hun bryder sig bare ikke om kød, den anden for et års tid siden, pga de etiske årsager. Jeg nyder at lave vegetarisk mad, og er begyndt at eksperimentere med vegansk. Jeg bliver bare så provokeret når nogen f.eks siger, at deres børn først må blive vegetarer når de flytter hjemmefra, fordi det er så besværligt.. Og så vælger at spise skod kød for nemheds skyld.. Det er skønt du støtter dine børn i deres valg 🙂 pøj pøj med bloggen.

    • Helle Reply

      Hej Pernille
      Tak for din dejlige kommentar.
      Jeg kan let koble mig til din tilgang til dine børn.
      Din anerkendelse og accept af dem og deres ret til at vælge for deres liv.
      I dine og mine øjne nok en kærlig selvfølge.
      Vi vinder så meget mere, end de forældre, du omtaler.
      Jeg tror, at forældres anerkendelse og accept er utrolig vigtige for børn og unges selvfølelse.
      Man behøver jo ikke, som jeg har gjort, selv at skifte livsstil, men kan netop sagtens, som du, fortsætte med at spise kød og samtidig kærligt rumme din børn med deres valg. (Jeg kommer til at skrive mere om netop dette her på bloggen)
      Jeg er spændt på din udvikling, om det pludselig bliver 70/30 – 60/40..? 😉
      Jeg styrede ikke selv helt min egen udvikling. Pludselig var det bare sjovere at lave mad med grøntsager 🙂 Og pludselig kunne jeg ikke lide konsistensen af kød. Selvfølgelig har bevidstheden om det dyreetiske og samtalerne over bordet påvirket min smag.
      God vind til dig og dine børn 🙂
      Kærlig hilsen Helle

  9. Åhh .. tror jeg vil have svært ved at undvære æg og ost 😉 Og det var 80/20 til vegetarsiden 🙂 Kød kunne jeg godt, er jeg sikker på. Min yngste datter er meget kød glad 🙂 Men jeg næger at købe og støtte kød og æg fra det konventionelle landbrug, det skal som minimum være fra friland.

    • Helle Reply

      Jeg spiser faktisk også stadig lidt ost til min morgenmad men ikke på den varme mad længere.
      her mangler jeg en substitut, og det bliver ikke vegansk ost. Jeg tror nærmere det bliver nytænkning af selve morgenmaden.
      Undskyld jeg misforstod din brøk 😉

  10. Kære Helle
    Stort tillykke med din blog! Flot lavet, dejlige billeder – man bliver helt sulten af at se på dem!
    Og så får du kombineret dine to store passioner, mad og skrivning!
    Kh Ingrid

    • Helle Reply

      Hej Ingrid
      Tak, Tak 🙂
      Bloggen er bestemt også et rart sted for mig at være med mine interesser og passioner.
      Jeg er selv overrasket over hvor fine billederne bliver. Der bliver også taget mange, og der er heldigvis altid et som dur.
      Kærlig hilsen Helle

Kommentér

Navigate