Udblødt havre

Udblødt havre med blåbær

Udblødt havre

Ret: Morgenmad
Keyword: Glutenfri
Antal: 1
Glutenfri ved brug af glutenfrie havregryn. Opskriften er inspireret af Green Kitchen Stories.

Ingredienser

Grundopskrift

  • 60 g grovvalsede havregryn (evt. glutenfri)
  • 1 knsp stødt sødt krydderi (f.eks. vanilje, kardemomme, kanel)
  • 1 spsk chiafrø
  • 1 3/4 dl usødet plantemælk (eller juice (evt 1 dl. plantemælk + 3/4 dl vand))

Med blåbær

  • 2 spsk blåbær (friske eller frosne)

Med rå Kakao og banan

  • Grundopskrift +
  • 1 spsk rå kakao (eller usødet kakaopulver)
  • ½ banan (moset)

Med jordnøddesmør, banan og hindbær

  • Grundopskrift uden chiafrø
  • 1 spsk jordnøddesmør
  • ½ banan (moset)
  • 2 spsk moste hindbær

Sådan gør du

  • Ingredienser til udblødt havre med blåbær
  • Bland samtlige tørre ingredienser i et lille syltetøjsglas eller andet egnet glas 🙂
  • Hæld den valgte væske over, rør rundt. Skru låg på. Lad grynene trække i køleskabet i nogle timer eller natten over. Grynene kan holde sig i 3-5 dage.
    Udblødt havre

Med blåbær

  • Drys frosne blåbær over grynene, inden de sættes i køleskabet. Friske blåbær kan kommes over ved servering.
    Udblødt havre med blåbær
  • Tilføj evt. rosiner, hakkede mandler, kværnede hørfø og bananer ved servering.
    Udblødt havre

Med rå kakao og banan

  • Bland samtlige tørre ingredienser i et lille syltetøjsglas eller andet egnet glas. Tilsæt den moste banan og fordel den grundigt. Hæld mælken over, rør rundt og skru låget på glasset. Lad grynene trække i køleskabet i nogle timer eller natten over.

Med jordnøddesmør, banan og hindbær.

  • Hæld havregrynene i et lille syltetøjsglas, tilsæt mælk og rør rundt. Vend forsigtigt moset banan og jordnøddesmør i, og fordel hindbærrene ovenpå. Skru låget på glasset, og lad grynene trække i køleskabet nogle timer eller natten over.

Noter

Udblødt havre er populær morgenmad hos vores unge mennesker. Samt vi har serveret det for overnattende familiegæster og modtaget deres begejstring ved denne morgenmad 🙂
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Navigate