“Tærte-onsdag” med vegansk kantareltærte

Kantareltærte er ren luksus. Det er en ekstravagant spise. Måske ikke hverdags-mad, men jeg deler gerne opskriften for det tilfælde, at I pludselig skulle stå med et halvt kilo friske kantareller, som I ikke ved, hvad I skal bruge til. Hvilket jeg næsten gjorde her for nylig 😉

Min mand er fra Vestjylland og opvokset med at finde spiselige svampe i naturen. En tur til hans hjemegn i svampesæsonen er et must. Turen er ikke altid lige udbytterig, men hvor vi sidste år var heldige at finde mange karl-Johan svampe, var vi i år heldige at finde mange kantareller.
Min svigermor på 87 år var med på svampejagt, som hun plejer, og ret belejligt satte hun sig til rette på bagklappen af bilen og rensede kantarellerne i takt med, at vi fandt dem 🙂

Der renses kantareller
Der renses kantareller
Friske kantareller
Friske kantareller

Jeg vidste, jeg ville lave en tærte med kantarellerne, fordi jeg har en indbydende opskrift i en bog, som jeg gerne ville prøve. Den tærte, har jeg bagt, og den smagte dejligt, men nogle af ingredienserne i tærtefyldet overdøvede smagen af kantarellerne, som har en særlig karakteristisk fin smag. Derfor besluttede jeg mig for selv at kombinere en tærteopskrift med de resterende kantareller, og jeg besluttede, at jeg ville fråse og komme dem alle sammen på tærten.

Det blev et rent festmåltid på en hverdags-onsdag. Min veganer-papdatter spiste heldigvis med.
Som tilbehør til tærten serverede jeg tomatsalat med tomater fra drivhuset og majskolber, som jeg høstede i køkkenhaven. Jeg føler mig utrolig privilligeret, når jeg laver mad med råvarer, som jeg bare lige kan hoppe i træskoene og hente i haven 🙂

Tomatsalat
Tomatsalat

Min yngste søn har lanceret begrebet “TÆRTE-ONSDAG”.
Smart, som han er, fik han mig på den måde lokket til at bage tærter hver uge 😉
Tærter er dejlig onsdagsmad, og nu har jeg efterhånden delt nogen tærter her på bloggen.
Du kan læse et indlæg med opskrift på vegansk spinattærte HER
Du kan læse et indlæg med opskrift på vegansk gulerods-løgtærte HER
Du kan læse et indlæg med opskrift på vegansk champignonpaté-tærte HER
Du kan læse et indlæg med opskrift på vegansk auberginetærte HER

Opskrift på vegansk kantareltærte

Vegansk kantareltærte
Print Recipe
Tærtebunden i denne opskrift svarer til en tærteform på 26 cm i indre diameter
Vegansk kantareltærte
Print Recipe
Tærtebunden i denne opskrift svarer til en tærteform på 26 cm i indre diameter
Ingredienser
Tærtebund uden hvedemel
Tærtebund med hvedemel
cashewnøddecreme
Kantarelfyld
Antal personer:
Instruktioner
Tærtebund
  1. Bland alle tørre ingredienser og lav et hul i midten af melblandingen.
  2. Kom olie og vand i og rør det hele sammen, saml evt. med fingrerne til sidst. Dejen må godt være lidt fugtig. Tryk dejen ud i en u-smurt tærteform - evt. med lidt mel på fingrerne. Prik huller i bunden med en gaffel
  3. Forbag tærtebunden 12 minutter i en 185 grader varmluftovn
Cascewnøddecreme
  1. Hæld vandet fra cashewnødderne. Kom alle ingredienser i en minihakker eller foodprocessor. Blend det hele sammen til en creme. Skal nok skrabes ned af kanten nogle gange.
  2. Smag til med ekstra salt, peber, citron om nødvendigt.
Kantarelfyld
  1. Svits løg og hvidløg i kokosolie i nogle minutter.
    Kanrarelfyld
  2. Tilføj kantareller og tamari og svits videre til væsken fra kantarellerne er næsten fordampet.
    Kanrarelfyld
  3. Krydder med salt, peber og citronsaft, og lad det sidste væske fordampe
    Kanrarelfyld
Samling af tærten
  1. Kom cashewnøddecremen i den forbagte bund og bred den ud
    Vegansk kantareltærte
  2. Vegansk kantareltærte
  3. Hæld kantarelfyldet over
    Vegansk kantareltærte
  4. Bag tærten færdig i ovnen i 15 minutter
    Vegansk kantareltærte med cashewnøddecreme og persille
  5. Server tærten drysset med persille sammen med en dejlig salat og eventuelt andet grønt.
Recipe Notes

Tærterester fungerer perfekt i madpakken.

Kommentér

Navigate