Spinattærte med dildcreme og røget læx

Spinattærte med dildcreme og røget læx er et bud på en servering her til påske.
Jeg har lige serveret denne anretning til en lille påskefrokost med 6 personer.
Det smagte dejligt og blev godt modtaget 😀
Med den mængde tærte, dildcreme og læx, som vi havde forberedt, kunne jeg nemt have lavet anretninger til 12-14 personer. Hvilket efterlader os med nogle skønne rester 😉

Jeg vil prøve at lade billeder tale mere end ord, og efter billederne er der en procesbeskrivelse og link til opskrifter på tærte, dildcreme og røget læx.

Spinattærte med dildcreme og røget læx

Spinattærte med dildcreme og røget læx

Spinattærte med dildcreme og røget læx
Spinattærte med dildcreme og røget læx som første servering ved en påskefrokost

Spinattærten blev bagt to dage i forvejen, fordi det passede bedst. Tærten kan også bages dagen før eller en uge før og fryses. Tærten blev serveret kold.
Dildcremen kan også laves flere dage i forvejen.
Vi lavede grund-cremen dagen før og krydrede den på dagen.
Oprindeligt er cremen en smøreost med dild, men til denne servering kalder vi den dildcreme 😉
Røget læx blev lavet to dage i forvejen, da de i følge opskriften vinder smagsmæssigt ved at trække i marinaden.
Der er selvfølgelig noget arbejde i at forberede både tærte, creme og læx, men når det er gjort, er det nemt, at lave nogle skønne anretninger til påskebordet.

Du kan læse et indlæg og finde en opskrift på spinattærte HER
Du kan finde en opskrift på smøreost med dild / dildcreme (vi tilføjer masser af dild, lidt peber og lidt ahornsirup til grundosten) hos Plantepusherne HER
Du kan se en lille video med “chef Jana” og finde en opskrift på røget læx (det er den vi har lavet) HER
Du kan også finde en opskrift på røge læx hos Plantepusherne HER

Når alle deltingene er tilberedte, er det bare at samle anretningen: Et stykke tærte, en skefuld dildcreme, et par skiver røget  læx og måske lidt pynt, som kan være dild og caviart eller andet.
Anretningen kan laves i god tid og sættes koldt – eller anrettes kort før, gæsterne kommer, og sættes på bordet.
Velbekomme 🙂

Kommentér

Navigate