Spicy bombay-linsesuppe

Spicy bombay-linsesuppe

Spicy bombay-linsesuppe

Ret: Suppe
Keyword: Glutenfri
Antal: 2
Glutenfri. Opskriften er hentet hos Årstiderne. Du kan vælge at lave din egen krydderiblanding som angivet - Her et års tid efter, at jeg lavede opskriften, har jeg fundet ud af, at krydderiet "garam masala" har samme indholdskrydderier og smager fortræffeligt i suppen - det er jeg begyndt at bruge som et nemmere valg 😉

Ingredienser

Linsesuppe

  • 1 løg (finthakket)
  • 3 fed hvidløg (2 finthakket, 1 presset)
  • 1-2 spsk frisk ingefær (finthakket eller revet)
  • 250 g gulerødder (i tynde skiver)
  • olivenolie
  • 1-2 tsk bombay-krydderiblanding (se under krydderiblanding)
  • 200 g røde linser
  • 1 spsk grøntsagsbouillonpulver/-terning (f.eks Herbamare)
  • 1 l vand
  • 150 g tomater (i tern)
  • 100 g grøntkål (ribbet og groft hakket)
  • ½ agurk (i små tern )
  • 1 dl plantefløde
  • ½ grøn eller rød chili (i tynde ringe)
  • Havsalt og friskkværnet peber

Krydderiblanding

  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk støt kanel
  • ½ tsk støt kardemomme
  • ½ tsk karry
  • ½ tsk hvidløgsgranulat (kan udelades)
  • ½ tsk løgpulver (kan udelades)
  • 1/4 tsk støt nellike
  • 1/4 tsk støt muskatnød
  • 1 knivspids chilipulver
  • 1 drys Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Start med at lave en bombay-krydderiblanding. F.eks. i et lille glas med låg, så du kan ryste krydderierne godt sammen.
    Bombay-krydderi
  • Lav herefter suppen.
    Spicy bombay-linsesuppe
  • Sauter løg, finthakket hvidløg, ingefær og gulerødder i lidt olie i en rummelig gryde, til gulerødderne er let møre og gyldne i kanten.
    Spicy bombay-linsesuppe
  • Tilsæt ca. 1 tsk bombay-krydderi, og steg det med ganske kort.
  • Skyl linserne i koldt vand, afdryp godt, og kom dem i gryden.
  • Dæk linser og grønt med 1 liter vand, tilsæt bouillonpulver/-terning, og kog op.
    Spicy bombay-linsesuppe
  • Vend tomatternene i gryden, og lad det hele småsimre i ca. 25 minutter, til alt er helt mørt.
    Spicy bombay-linsesuppe
  • Vend imens agurketern og plantefløde sammen i en skål, og smag til med salt, peber og presset hvidløg.
    Spicy bombay-linsesuppe
  • Steg grønkålen i lidt olie på en pande, til den falder lidt sammen.
  • Smag suppen til med salt, peber og evt. mere bombay-krydderi. Vend grønkålen i lige inden servering.
  • Anret evt. suppen i små skåle, og top med lidt agurkecreme og chiliringe.
    Spicy bombay-linsesuppe
  • velbekomme 😀

Noter

Jeg krydrer med ekstra  bombaykrydderi, når jeg smager suppen til.
Rester af krydderiet kan bruges næste gang, du laver suppen, eller i en dhal.
Årstidernes opskrifter er til 2 personer, men vores erfaring er, at suppen strækker til 3 personer eller 4 personer som forret. Suppen smager lige så skønt dagen efter 😀
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate