Smørepostej med grønkål og hasselnødder

Smørepålæg med grønkål og hasselnødder

Smørepostej med grønkål og hasselnødder

Ret: Pålæg, Postej
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri. Opskriften er fra Kirsten Skaarups bog: "Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer & postejer".

Ingredienser

  • 150 g mungbønner (kan erstattes af linser)
  • 75 g hasselnødder
  • 100 g løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 store blade grønkål (evt. erstattes med spinat)
  • 2 spsk kokosolie (eller olivenolie)
  • ca. 1½ dl havrefløde (eller anden plantefløde)
  • 2 spsk snittet estragon (eller anden krydderurt)
  • 1 plade noritang (kan undlades)
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 1 økologisk lime
  • ca. 2 spsk Tamari -soja

Sådan gør du

  • Smørepålæg med grønkål og hasselnødder
  • Skyl bønnerne, og kog dem møre ca. 20 minutter (de skal ikke udblødes). Afdryp dem.
  • Hak hasselnødderne, de to slags løg og grønkålen.
    Smørepålæg med grønkål og hasselnødder
  • Rist hasselnødderne gyldne på en tør pande. Tilsæt olie, de to slags løg og grønkålen. Svits til løgene er let gyldne.
    Smørepostej med grønkål og hasselnødder
  • Purér bønnerne, fløden og de svitsede ingredienser med den valgte krydderurt, smuldret tang (eller klippet i stykker) og et lille drys salt og peber.
    Smørepostej med grønkål og hasselnødder
  • Riv ca. 1 tsk skal af limefrugten og rør den i postejen sammen med 1-2 spsk limesaft og tamari.
  • Smag postejen godt til med den valgte krydderurt, lime og tamari. Kom postejen i rene glas.
    Smørepostej med grønkål og hasselnødder
  • Velbekomme - Mmm!
    Vegansk frokost

Noter

Gør sig fantastisk på et frokostbord og er egnet til Food prepping.
Der bliver to ½ liters glas, som vist på billederne.
Opbevares i rene lukkede glas i køleskabet en lille uges tid.
Kan fryses.
Opskrift fra Kirsten Skaarup: ”Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer & postejer”. www.kirstenskaarup.dk
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér






Navigate