Salat med bagte butternutsquash

Salat med bagte butternutsquash

Salat med bagte butternutsquash

Ret: Salat, Tilbehør
Keyword: Glutenfri
Glutenfri. Opskriften er fra bogen "Deliciously Ella" af Ella Woodward

Ingredienser

  • 1 stor butternutsquash (ca. 1 kg)
  • olivenolie
  • 1 strøget spsk paprika
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk oregano
  • lidt salt og peber
  • 150 g rucola (evt. blandet med grønkål / palmekål)
  • 180 g oliven (Evt. færre)
  • 2 avocado

Dressing

  • 1 spsk Tamari (sojasauce)
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk olivenolie
  • lidt salt og peber

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader (180 grader varmluft)
  • Skræl butternutsquashen: Jeg har halveret den først og udkernet den, så har jeg skåret den i "strimler" på langs, hvorefter jeg har skrællet dem - ved ikke om andre måder er nemmere 🙂
    Butternutsquash
  • ...og skær den i mundrette stykker. Kom squashstykkerne i en skål og bland dem med olie, krydderier, salt og peber. Kom stykkerne på en bageplade.
    Butternutsquash
  • Bag squashen ca. 40 minutter til de er bløde at stikke i. Stil dem til afkøling
  • Vask og slyng rucola og placer dem på et fad.
  • Dræn, halver og udsten oliven. Drys dem over rucolaen.
  • Lav dressingen ved at mikse ingredienserne sammen og smag den til med salt og peber. Bland dressingen med rucola og oliven.
  • Skær herefter avocadoerne i mundrette stykker og fordel dem udover salatblandingen sammen med de afkølede bagte butternutsquash-stykker.
  • Server med ovnristet brød. F.eks rugbrød med olivenolie eller pesto og flagesalt. Velbekomme!
    Salat med bagte butternutsquash
  • Kan strækkes til flere ved at servere yderligere salat til.
    Salat med bagte butternutsquash og salat med grønkål

Noter

Ella skriver: "Top tip:
You can make this as a warm salad in the winter by replacing the rocket with steamed spinach"
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate