Antal: 4
Glutenfri. Lav selv ingredienser som mayonnaise og pickles, eller køb det færdigt.Vi bruger tit Hellmanns veganske mayonnaise til remouladen. Det fungerer super godt.
Ingredienser
Ingredienser til remouladen
- 200-250 g vegansk mayonnaise
- eller 1 portion olivenoliesmør (se link sidst i indlægget)
- 1 tsk citronsaft/citrusuniversal
- 1 tsk dijonne sennep
- ½ tsk karry
- ½ tsk gurkemeje
- Havsalt og friskkværnet peber
- 3 spsk pikles (finthakket)
- 2 spsk syltet squash/asie (eller andet sukkersyltet - finthakket)
- 1½ spsk kapers (hakket)
Ingredienser til mayonnaise/"olivenolie"smør
- 150 g silketofu (= ½ pakke)
- 3/4 dl solsikkekerneolie (gerne koldpresset )
- 1 tsk macapulver (kan udelades)
- lidt salt
Pickles = syltede grøntsager
- Lidt blomkål (i små buketter)
- et par gulerødder (i små skiver/tern)
- evt andre grøntsager
- 1 dl æbleeddike (eller lagereddike)
- ½ dl kokossukker (eller 1 dl rørsukker)
- ½ dl vand
- lidt salt og peber
Sådan gør du
Pickles
- Start med at sylte pickles. De kan bruges samme dag og kan opbevares i køleskabet i flere uger.
- Tilbered grøntsagerne ved at skære dem i mindre stykker. Vælg selv hvor stor portion, du vil lave - Jeg har lavet svarende til ét Tahinglas, og af denne portion kan man lave remoulade 4 gange.
- Bring eddike, vand, sukker og lidt salt og peber i kog. Tilsæt grøntsagerne, og lad dem koge med i 5 minutter.
- Kom grøntsager og eddikelagen i et rent, skoldet glas og sæt til afkøling.
"Olivenoliesmør"
- Køb en vegansk mayonnaise eller lav din egen af silketofu og solsikkekerneolie:
- Blend silketofu, olie, macapulver og salt til en silkeagtig og luftig pure, der minder om mayonnaise.
- Jeg laver gerne dobbelt portion og udnytter hele pakken med silketofu. Halvdelen bruger jeg til remouladen, og den anden halvdel som mayonnaise i sandwich + jeg smørrer det på brødet til det veganske stjerneskud.
Remoulade
- Kom mayonnaise i en skål og tilsæt citron, sennep og krydderier. Bland det sammen.
- Hak pikles, syltet squash/løg/asie og kapers .. (jeg har også en enkelt gang kommet lidt syltet hokkaido i, bare fordi jeg havde det).
- .. og kom det i mayonnaiseblandingen.
- Bland det hele godt og smag til med salt og peber.
- Opbevares i et rent glas med tætsluttende låg.
Noter
Opbevares i køleskabet og kan holde op til et par uger, hvis man tager fra glasset med rene "ta-ting".
Jeg har valgt at bruge solsikkekerneolie i mayonnaisen, fordi olivenolie har en lidt bitter smag, som ikke er velkommen i vores remoulade - til andre former for tilbehør med olivenoliesmør, vælger jeg gerne en god ekstra jomfru olivenolie. Du kan finde den oprindelige opskrift på olivenoliesmør HER
Jeg har valgt at bruge solsikkekerneolie i mayonnaisen, fordi olivenolie har en lidt bitter smag, som ikke er velkommen i vores remoulade - til andre former for tilbehør med olivenoliesmør, vælger jeg gerne en god ekstra jomfru olivenolie. Du kan finde den oprindelige opskrift på olivenoliesmør HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!