Antal: 4
Denne spidskålssalat er en af de mest populære opskrifter på bloggen. Let, frisk og syrlig salat med knas af mandler - og så kan ristede sesamfrø noget magisk.
Ingredienser
- 1 lille spidskål eller 2/3 stort (hvidt eller rødt)
- 2 æbler (velsmagende ;))
- 100 g mandler
- ½ dl sesamfrø
Dressing
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- ½-1 spsk ahornsirup (Kan udelades)
- 2 spsk citronsaft/citrusuniversal
- 1 spsk æblecidereddike
- lidt lidt salt og peber
Sådan gør du
- Snit kålen fint og skær æblerne i tern.
- Rist mandlerne på en tør pande og rist efterfølgende sesamfrøene under opsyn, da de ret hurtigt begynder at hoppe rundt på den varme stegepande.
- Bland alle de våde ingredienser sammen til en dressing og smag til med salt og peber.
- Bland kål, æbler, groft hakkede mandler og ristet sesam sammen i en stor skål og hæld dressingen over. Vend salaten forsigtigt så al kålen har fået dressing på sig.
- Lav evt salaten med rød spidskål.
- Velbekomme
Noter
Spidskålssalat er en dejlig let kålsalat, og så er den enkel og let at lave. Kan serveres til stort set alt og er dejlig at have med i madpakken. Du opnår den bedste salat ved at være kræsen med råvarerne, og i denne salat kan æblerne gøre en stor forskel 🙂
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!