Antal: 8
Hos os er de næsten spist før de er bagt. Så gode er de 🙂
Der bliver to plader.
Ingredienser
- 60 g hasselnødder (hakket mellemfint i hurtighakker)
- 60 g mandler (hakket mellemfint i hurtighakker)
- 60 g cashewnødder (hakket mellemfint i hurtighakker)
- 60 g hørfrø
- 180 g rugmel
- 1 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 1 dl jomfru olivenolie
- 2½ dl vand
Sådan gør du
- Kom alle tørre ingredienser i en skål og bland dem. Lav et hul i midten og kom olie og vand i. Rør dejen sammen med en ske. Dejen bliver ret fugtig.
- Læg halvdelen af dejen imellem to stykker bagepapir og rul dejen tyndt ud (3-5 mm) med en kagerulle. Fjern øverste stykke bagepapir og forskær i ønsket størrelse. Træk bagepapir og udrullet dej over på en bageplade.
- Gentag med det sidste af dejen.
- Bages ved 185 gr varmluft i ca. 20 min. Afkøles på papiret på bageristen.
- Når brødene er kølet af, knækkes de og kommes i en lufttæt bøtte / evt. kagedåse
- Smager super godt med cashewnøddeost.
Noter
Nøddeknækbrød og cashewnøddeost er hos os en absolut favorit til både jule- og påskefrokost, men kan spises på alle tider af året og døgnet ;).
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!