Klimakærlige nøddefrikadeller

 

Nøddefrikadeller

Klimakærlige nøddefrikadeller

Ret: Frikadeller, Pålæg
Keyword: Glutenfri
Glutenfri ved brug af glutenfri havregryn. Opskriften er fra Kirsten Skaarups bog: "Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer & postejer". Der bliver ca. 10 frikadeller.

Ingredienser

  • 200 g squash
  • 100 g kartofler (eller søde kartofler / knoldselleri)
  • 2 tsk salt
  • 25 g skalotteløg (ellert anden type løg)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk kokos- eller olivenolie (+ ekstra til stegning)
  • 100 g hasselnødder
  • 2 spsk chiafrø (kan undlades)
  • 1 spsk frisk fintsnittet rosmarin (eller anden krydderurt)
  • 50 g havregryn
  • 2 spsk kikærtemel (sojamel eller anden type mel)
  • ½-1 dl plantefløde
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • evt. fuldkornsrismel (eller groft majsmel)

Sådan gør du

  • Nøddefrikadeller
  • Riv squash og kartofler. Læg dem i en fintmasket sigte og drys saltet på. Vend det godt ind i grøntsagerne. Lad grøntsagerne afdryppe i sigten en halv times tid.
    Nøddefrikadeller
  • Hak løg og hvidløg fint og svits dem i olien 4-5 minutter. Hak hasselnødderne fint.
    Nøddefrikadeller
  • Kom nødderne på panden med løgene og rist dem, til de er let gyldne.
    Nøddefrikadeller
  • Pres så meget væde som muligt ud af grøntsagerne. Rør løg og nødder i grøntsagerne sammen med chiafrø, rosmarin, havregryn, mel og fløde samt lidt salt og peber. Rør farsen sammen. Den skal være temmelig fast. Smag den til.
    Nøddefrikadeller
  • Pres farsen godt sammen i skålen og lad den hvile 1/2-1 time. Smag farsen til igen, når den har hvilet, må gerne give indtryk af at være lidt for salt.
    Nøddefrikadeller
  • Form ca. 10 frikadeller med hænderne og vend dem i rismel, kikærtemel eller groft majsmel.
    Nøddefrikadeller
  • Nøddefrikadeller
  • Steg frikadellerne gyldne på hver side i godt varm olie, og lad dem herefter småstege for lavere varme i 5-10 minutter for at de rå ingredienser bliver møre.
    Nøddefrikadeller
  • Velbekomme
    Nøddefrikadeller

Noter

Super lækre nøddefrikadeller til aftensmad, frokost, madpakken 😀
Jeg laver gerne af en hel squash og ganger opskrift op. Squashen på billedet øverst i opskriften vejede 300 g, og kartoflen 150 g, og derfor er denne opskrifts illustrationer baseret på 1½ x opskriften
Opskrift fra Kirsten Skaarup: ”Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer & postejer”. www.kirstenskaarup.dk
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate