Hummus med soltørrede tomater

Hummus med soltørrede tomater

Hummus med soltørrede tomater

Ret: Hummus, Pålæg
Keyword: Glutenfri
Glutenfri. De soltørrede tomater tilføjer en masse umami til hummussen, hvis man altså er til soltørrede tomater.

Ingredienser

  • 300 g kikærter (Hjemmekogte eller en dåse)
  • 30-40 g soltørrede tomater (tørre eller i olie)
  • 3 spsk tahin
  • 2 fed pressede hvidløg
  • 3-4 spsk friskpresset citronsaft/citrusuniversal
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk Tamari (soja)
  • lidt stødt chili
  • evt. ½ tsk stødt gurkemeje
  • Friskkværnet peber
  • 1 dl vand (evt. kogevand fra kikærterne)

Sådan gør du

  • Hvis der bruges tørre soltørrede tomater, som ikke ligger i olie (hvilket jeg foretrækker), kan man starte med at udbløde tomaterne ved at overhælde dem med kogende vand. F.eks den dl, som indgår i opskriften.
  • Alle ingredienser blendes grundigt i en foodprocessor. Hvis den skal laves med stavblender er det en god ide at hurtighakke kikærterne først. Så går det nemmere at blende.
    Hummus med soltørrede tomater
  • Smag til og tilsæt evt. mere citronsaft og krydderier. Vær opmærksom på, at de soltørrede tomater kan være salte!
    Hummus med soltørrede tomater
  • Holdbarhed over en uge i køleskabet i en ren beholder med tætsluttende låg.

Noter

Skønt med variation til sin hummus 🙂
Spises på brød, eller som dip, eller kom en stor spiseskefuld ovenpå en salat.
Kan fryses.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate