Fyldte kikærtepandekager

Fyldte kikærtepandekager

Fyldte kikærtepandekager

Ret: Hovedret, Pandekager
Keyword: Glutenfri
Glutenfri. Giver 10-12 stk. Beregn en pr mand til brunch, hvis der er mange andre retter, og 2-4 pr mand, hvis det er eneste ret.

Ingredienser

Pandekager

  • 250 g kikærtemel
  • ½ tsk stødt gurkemeje
  • 1 knivspids chilipulver
  • 1 tsk havsalt
  • lidt peber
  • 6 dl vand
  • kokosolie (til bagning)

Svampe-spinatfyld

  • 400 g champignon (eller andre svampe i skiver)
  • 1 løg (hakket)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 2 cm rød chili (finthakket)
  • 400 g frosset spinat (optøet)
  • 1 spsk Tamari (sojasauce)
  • 1 spsk kokosolie
  • 1-2 dl plantefløde
  • 3 spsk gærflager
  • lidt revet muskatnød
  • salt og peber

Pynt

  • tomater
  • purløg

Sådan gør du

Kikærtepandekager

  • Start med pandekagedejen, da den skal trække i køleskabet mindst 30 minutter.
  • Sigt de tørre dele ned i en skål, og kom vandet i. Pisk ingredienserne sammen og stil pandekagedejen i køleskabet. Tilbered fyldet imens
  • Tag dejen ud af køleskabet og pisk lidt i den.
    Pandekagedej
  • Smelt lidt kokosolie på en slip let pande og kom ca 1 dl pandekagedej på. Bag ved medium varme. Kikærtepandekager er meget nemme at bage, hvis man lige lader dem blive lidt gyldenbrune på undersiden, før man vender dem.
    Kikærtepandekager

Svampe-spinatfyld

  • Svits løg, hvidløg og chili i kokosolie i et par minutter.
  • Kom svampe og tamari ved og lad væden dampe næsten væk under omrøring.
  • Kom spinaten ved, og lad det simre under omrøring et par minutter.
  • Tilføj fløde, og smag til med krydderier. Lad det simre sammen under omrøring endnu et par minutter.
    Svampe-spinatfyld

Samling af retten

  • Kom en stor skefuld fyld i hver pandekage og fold pandekagen sammen.
    Fyldte kikærtepandekager
  • Pynt evt pandekagerne med stegte tomater og purløg, eller evt. andet som kan give et farvespil til de gule pandekager 🙂
    Fyldte kikærtepandekager

Noter

Hvis du gerne vil tilberede pandekagerne dagen før, kan du anrette dem i et ovnfast fad. Så skal de blot 20 minutter i ovnen før servering (overdækket med bagepapir eller folie). Tomaterne kan fint gå med i ovnen. Men vent med at komme purløg over, til retten kommer ud af ovnen.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Navigate