Chiagrød med matcha

Chiagrød med matcha

Chiagrød med matcha

Ret: Brunch, Chiaparfait, Morgenmad
Keyword: Glutenfri
Antal: 2
Glutenfri, proteinrig morgenmad. Toppingen kan varieres efter smag, og hvad du har i køleskabet. Opskriften er fundet i bogen "Sund med matcha i maden" af Sandra Pugliese & Sara speyer.

Ingredienser

Grød

  • 5 dl nøddemælk (eller anden plantemælk)
  • 1 tsk matcha
  • 2 tsk ahornsirup (kan udelades, hvis plantemælken er sødet.)
  • 6 spsk chiafrø

Topping

  • 2 håndfulde friske bær (eller skåret frugt)
  • evt. lidt gojibær (kakaonibs, friske urter)
  • 2 spsk nøddesmør/peanutbutter (kan udelades)
  • evt. mysli (eller granola)

Sådan gør du

  • Sigt matchaen ned i lidt af mælken og pisk det godt igennem. Pisk resten af mælken i, rør ahornsirup i og dernæst chiafrø. Det gøres nemmest i en skål med plads til det hele, eller to glas, så det er portionsanrettet med det samme.
    Chiagrød med matcha
  • lad grøden stå på køkkenbordet i 10 minutter og rør jævnligt i den, så chiafrøene ikke klumper.
    Chiagrød med matcha
  • Sæt låg på /dæk evt. med en tallerken, og sæt grøden i køleskabet. Minimum 4 timer og gerne natten over.
  • Server med friske bær eller frugt og hvad du har lyst til. Jeg havde lyst til Peanutbutter, friske bær og granola, og det var guf 😉
    Chiagrød med matcha

Noter

Note fra bogen: "Det afhænger lidt af mælken, hvor meget eller hvor lidt chiafrøene suger, så det kan være, du skal justere med lidt ekstra chiafrø - eller lidt mere mælk, hvis du finder grøden for tyk."
Du kan finde en opskrift på granola HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate