Veganske blinis med salsa af mango, avocado og tomat

Blinis med avocado-mangosalsa

Veganske blinis med salsa af mango, avocado og tomat

Ret: Forret, Pandekager, Salat
Keyword: Glutenfri
Glutenfri. Der bliver ca. 18 blinis. Fyldet rækker ca. til 12 stk.

Ingredienser

Blinis

  • 125 g boghvedmel
  • 45 g fuldkornsrismel
  • ½ tsk salt
  • 3 dl sojamælk (eller anden plantemælk)
  • ca 1 dl vand (til bliniskonsistens, som er tykkere end pandekager)
  • lidt olivenolie
  • kokosolie (til at bage blinis i)

Mang-avocado-tomat-salsa

  • 1 mango (moden, skåret i små tern)
  • 2 avocado (spiseklar, skåret i små tern)
  • 2-3 tomater (velsmagende, skåret i små tern)

Dressing til salsa

  • 1 spsk olivenolie/rapsolie
  • 2 tsk reven limeskal (hvis limen er økologisk )
  • 4 tsk friskpresset limesaft
  • 2 tsk Tamari (soja)
  • 2 tsk reven frisk ingefær
  • peber

Pynt

  • soyade (= sojayoughurt)
  • rød chili (finthakket)

Sådan gør du

  • Start med blinisdejen, da den skal hvile 1t i køleskabet
  • Sigt begge slags mel og salt ned i en skål. Lav et hul i midten og kom 3 dl sojamælk i. Pisk indtil det er godt sammenblandet. Dæk skålen med film og stil den i køleskabet 1 time.
  • Pisk herefter ca 1 dl. vand og lidt olie i dejen. Dejen skal være tykkere end pandekagedej. Bag blinis i kokosolie
    Blinis
  • Mens dejen hviler i køleskabet laves salsaen
  • Bland mango, avocado og tomattern i en skål. Rør dressingen sammen og kom den over. Lad salsaen trække til blinis er klar til at blive pyntet.
  • Begge dele kan forberedes i forvejen klar til at samles og pyntes, når det skal serveres
  • Top blinis med salsa og pynt med en tsk soyade og finthakket chili
    Blinis med mango-avocado-tomatsalsa

Noter

Til denne salsa kan det betale sig at kræse om valget af råvare: Vigtigt for det endelige resultat at mango avocado og tomater er modne og smagfulde 🙂
Du kan finde opskriften på veganske blinis med "look a like" stenbiderrogn HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér






Navigate