Bananis med peanutbutter, chokolade og kakao

Selvom sommeren ikke folder sig ud, som min yndlings sommer rent vejrmæssigt, så har jeg da heldigvis lov til at drømme om sol og strand og bananis med peanutbutter, chokolade og kakao.
Og endnu bedre – Jeg behøver ikke nøjes med at drømme om bananis. Jeg kan bare lave en 😀
Bananis på en regnvejrsdag er en rigtig trøster 😉

Nu går sommeren på hæld. Årets “istid” er vel snart slut – og eftersom jeg er fast besluttet på, at jeg denne sommer vil dele opskriften på vores yndlings bananis, har det betydet, at jeg har måtte lave endnu en portion bananis (PYH!), tage billeder og få opskriften skrevet ned.
Bananis med peanutbutter, chokolade og kakao er den allermest foretrukne bananisvariant hos os, som vi laver lige så tit, som vi har bananer i fryseren. Faktisk er det godt, der trods alt er den begrænsende faktor. Jeg har det nemlig med bananis, som nogen har det med flødeboller i reklamen for Spangsberg flødeboller – at der altid er en god grund til at spise bananis, og at man gerne må snyde og bryde med regler – Jeg spiser dog ikke bananis til morgenmad, men nogen gør 😀

Bananis med peanutbutter og kakao
Ingredienser til bananis med peanutbutter, chokolade og kakao.

Bananis – eller nicecream, som det også kaldes, er en super lækker softicelignende is på basis af frosne bananer. Og hvis du ikke allerede kender til bananis, så und dig at prøve. Jeg har ikke mødt nogen endnu, som ikke elsker bananis. Med bananer i fryseren er det en ret enkel sag, at lave nicecream.

Jeg har været heldig i år, at få en del overmodne bananer hos min grønthandler på torvet. Det har vi levet højt på hele sommeren. De fryses i skiver i et lag, hvilket gør det nemt at anvende dem til bananis.
Bananis er en også god måde at udnytte overmodne bananer, som ligger i frugtfadet, og som ingen gider spise. #STOPMADSPILD  😉

Overmodne bananer
Overmodne bananer
Bananer klar til frysning
Bananer klar til frysning

Når, der skal blendes bananis, har det selvfølgelig en betydning, hvor stærk en motor ens blender eller foodprocessor har. Et tip til en mindre stærk blender kan være at skære bananskiverne tyndere og lade dem tø lidt mere op, inden de blendes. Jeg bruger oftest vores foodprocessor til at lave bananis. Den har en stærk motor. Jeg hælder de frosne bananer i foodprocessoren, og lader dem tø i ca 10 minutter. Så tilsætter jeg de øvrige ingredienser og blender løs. Jeg må standse foodprocessoren nogle gange for at skubbe ikke-blendede-bananer ned til kniven med en ske.

Veganske dessertvafler med bananis
Veganske dessertvafler med bananis

Jeg plejer at lave bananisen lige før, den skal spises, og serverer den direkte fra blenderen i små glas eller skåle evt. toppet med hakket chokolade, mandler eller bær.
Jeg har også med held tilberedt bananis nogle timer i forvejen og genfrosset den. At genfryse isen er nemt og praktisk, hvis man f.eks. gerne vil servere bananis for gæster.
Til forskel fra den frisklavede bananis, som har en blød og softice-agtig konsistens, får den genfrosne is efter 2-4 timer i fryseren, en konsistens, der minder mere om flødeis. Så kan den f.eks kugles med en isske, hvilket gør det muligt at lave gammeldags isvafler, hvis man skulle få lyst 😀
Fryses isen i længere tid – dage eller uger, skal den tages op af fryseren 20-30 minutter, inden den kan spises. Bananis-softice kan også fryses til ispinde i dertil egnede forme. Det fungerer faktisk super godt, og ispinden er spiseklar, fra den tages ud af formen.

Du kan læse et indlæg og finde en en opskrift på vafler med bananis HER
Du kan finde en opskrift på bananis med bær og mango HER
Du kan også finde en opskrift på en skøn hasselnødde-nicecream HER

Opskrift på bananis med peanutbutter, chokolade og kakao:

Bananis med peanutbutter, chokolade og kakao
Print Recipe
Opskriften angiver bananis til 4 store portionsglas.
Bananis med peanutbutter, chokolade og kakao
Print Recipe
Opskriften angiver bananis til 4 store portionsglas.
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Bananis med peanutbutter og kakao
  2. Start med at fryse bananerne, gerne dagen før.
    Bananer klar til frysning
  3. Kom de frosne bananer i blenderen. Lad dem tø ca 10 min. Kom de øvrige ingredienser ved - pånær kakaoen. Start med et mindre skvat ahornsirup og smag til hen af vejen. Hold lidt plantemælk tilbage og tilføj det ved behov.
    Bananis med peanutbutter og kakao
  4. Blend og hav lidt tålmodighed. Stop op og skub de frosne bananer ned nogle gange. Kom chokoladen i, når isen er næsten færdig, og blend den med.
    Bananis med peanutbutter og kakao
  5. Til sidst kommes kakao i og vendes rundt med en ske og løs hånd - kakaoen skal hverken være jævnt fordelt eller helt rørt ud - må faktisk godt støve lidt 😉
    Bananis med peanutbutter og kakao
  6. Serveres i portionsglas ...
    Bananis med peanutbutter og kakao
  7. ...eller til vafler..
    Veganske dessertvafler med bananis
Recipe Notes

Hvis ikke du bryder dig om peanutbutter, kan det erstattes af en anden nøddesmør af mandler, hasselnødder eller cashewnødder. Nøddesmøret giver isen en særlig flødeisagtig konsistens. Du kan også sagtens lave bananis uden nogen form for nøddesmør.
Rester af bananis kan fryses, f.eks i pindeisforme - det er super godt. Ret optimistisk, at der bliver rester. Isen kan også laves til én person, f.eks. i en minihakker. (Når lækkersulten melder sig).
Du kan finde en opskrift på veganske vafler HER
Du kan finde en opskrift på bananis med bær og mango HER

Kommentér

Navigate