Antal: 4
Opskriften er glutenfri, fordi den laves med majsmel. Melet kan erstattes med andre typer mel. Der bliver ca 10 vafler.
Ingredienser
- 250 g kogte hvide bønner
- 200 g majs (fra frost eller dåse)
- 1 gulerod (fintrevet)
- 1 lille løg (hakket)
- 2 fed hvidløg (presset)
- 2½ cm frisk rød chili (hakket fint)
- 1 lille håndfuld persille (hakket)
- evt. lidt frisk koriander
- 1 tsk gurkemeje
- ½ tsk karry
- salt og peber
- 1 spsk citronsaft/citrusuniversal
- 2 spsk olivenolie
- 150 g majsmel
- 1 tsk bagepulver
- 2 dl vand
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser på nær majsmel, bagepulver og vand i en skål
- Blend ingredienserne med en stavblender og tilføj mel og vand af et par omgange.
- Varm vaffeljernet op til lampen lyser grønt. Kom en stor skefuld vaffeldej på hver plade. Pas på med at komme for meget dej på, så vaflen løber ud over pladen. Så hellere lidt mindre. Luk vaffeljernet og bag til knappen igen lyser grønt. Åbn ikke før, knappen lyser grønt. Tager ca 5 min.
- Så er vaflerne fædigbagte. Fortsæt på denne måde til alt dejen er brugt. Der bliver ca 10 stk.
- Kan serveres som frokost, forret eller hovedret. Evt. med chili sin carne, guacemole og sojayoghurt
Noter
Smager mindst lige så godt dagen efter 🙂
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!