Antal: 4
Glutenfri, hvis bunden laves af glutenfri mel. Kan med fordel bages et par dage før servering. Opskriften passer til en lille tærteform på 23 cm. Du kan frit vælge at bruge en anden tærtebunds-opskrift. På billederne i opskriften laver jeg to tærter (dobbelt portion)
Ingredienser
Tærtebund med hvedemel
- 100 g grahamsmel
- 100 g hvedemel
- lidt salt
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk sukker
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1 dl koldt vand
Tærtebund uden hvedemel
- 50 g cashewnødder
- 100 g bygmel (eller glutenfri havremel)
- 3/4 spsk FiberHUSK
- lidt salt
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk birkesød / rørsukker
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1 dl koldt vand
Mandel-appelsinfyld
- 125 g mandler (smuttede)
- 100 g tørrede abrikoser (skåret i små tern)
- 2 Øko appelsiner (reven skal heraf)
- 3 spsk kokossukker (eller flormelis, hvis du bruger det)
- 1 dl majsgryn
- 4 dl vand
- 2 tsk ahornsirup ("hældes" over kagen før servering)
- 1-2 mandariner (til pynt - kan undlades)
Sådan gør du
Tærtebund
- Bland alle tørre ingredienser og lav et hul i midten af melblandingen.
- Kom olie og vand i og rør det hele sammen, saml evt. med fingrene til sidst. Dejen må godt være lidt fugtig. Tryk dejen ud i en u-smurt tærteform - evt. med lidt mel på fingrene.
- Hvis bunden med fiberHusk bliver meget fugtig, så vent et par minutter med at trykke den ud i formen.
- Tærtebunden bages 20 minutter ved 185 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn, til den virker helt bagt. Skal ikke bages yderligere.
Mandel-appelsinfyld
- Riv skallen af appelsinerne. Det er kun skallen som bruges i kagen. Resten af appelsinen kan du spise, bruge i en salat eller presse og drikke saften.
- Smut mandlerne og hak abrikoserne
- Nu skal der koges majsgrød 🙂 Bland 1 dl majsgryn med 4 dl koldt vand. Tilføj appelsinskal og kokossukker. Rør rundt og bring i kog.
- Grøden simrer i 10 minutter under omrøring til grødkonsistens. Tag herefter af kogepladen.
- Vend mandler og abrikoser grundigt i grøden, og fordel fyldet på tærtebunden.
- Nu er tærten færdig og skal afkøles. Majsgrøden stivner, når den bliver kold som ved polenta. Og det er meningen.
- Ved servering kan du evt. fordele et par tsk ahornsirup over tærten og pynte med mandarinbåde. I sommerhalvåret kan det være jordbær eller andre bær.
- Velbekomme
Noter
Har en delikat smag af orangeskal, som især kommer til udtryk 1-2 dage efter bagning.
Tærten egner sig til et dessertfad med f.eks. kiks og "ost" og til brunch. Kan sikkert anvendes til meget andet 🙂
Tærten egner sig til et dessertfad med f.eks. kiks og "ost" og til brunch. Kan sikkert anvendes til meget andet 🙂
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!