Antal: 4
Tærtebunden i denne opskrift svarer til en tærteform på 26 cm i indre diameter
Ingredienser
Tærtebund uden hvedemel
- 60 g hasselnødder (finthakket)
- 120 g bygmel (kan erstattes af andre meltyper)
- 1 spsk FiberHUSK
- ½ tsk salt
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1½ dl koldt vand
Tærtebund med hvedemel
- 150 g grahamsmel
- 100 g hvedemel
- ½ tsk salt
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1½ dl koldt vand (evt. mere, dejen er lidt fugtig)
cashewnøddecreme
- 150 g usaltede cashewnødder (i blødsat i vand i 6 timer)
- 2 spsk citronsaft/citrusuniversal
- 2 spsk gærflager (kan undværres)
- 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 2 tsk Frisk rosmarin (finthakket)
- lidt salt og peber
- 5 spsk vand
Kantarelfyld
- 5-600 g kantareller (rensede)
- 1 spsk kokosolie
- 2 løg (i tynde skiver)
- 2 fed hvidløg (presset)
- 2 spsk Tamari (sojasauce)
- 2 spsk citronsaft/citrusuniversal
- salt og peber
Sådan gør du
Tærtebund
- Bland alle tørre ingredienser og lav et hul i midten af melblandingen.
- Kom olie og vand i og rør det hele sammen, saml evt. med fingrerne til sidst. Dejen må godt være lidt fugtig. Tryk dejen ud i en u-smurt tærteform - evt. med lidt mel på fingrerne. Prik huller i bunden med en gaffel
- Forbag tærtebunden 12 minutter i en 185 grader varmluftovn
Cascewnøddecreme
- Hæld vandet fra cashewnødderne. Kom alle ingredienser i en minihakker eller foodprocessor. Blend det hele sammen til en creme. Skal nok skrabes ned af kanten nogle gange.
- Smag til med ekstra salt, peber, citron om nødvendigt.
Kantarelfyld
- Svits løg og hvidløg i kokosolie i nogle minutter.
- Tilføj kantareller og tamari og svits videre til væsken fra kantarellerne er næsten fordampet.
- Krydder med salt, peber og citronsaft, og lad det sidste væske fordampe
Samling af tærten
- Kom cashewnøddecremen i den forbagte bund og bred den ud
- Hæld kantarelfyldet over
- Bag tærten færdig i ovnen i 15 minutter
- Server tærten drysset med persille sammen med en dejlig salat og eventuelt andet grønt.
Noter
Tærterester fungerer perfekt i madpakken.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!