Antal: 4
Glutenfri ved brug af glutenfri havregryn. Opskriften er inspireret af "Green Kitchen Stories" og hentet fra deres bog "Green Kitchen Smoothies". Jeg har tilføjes 4 dadler til deres opskrift.
I indledningen til opskriften står: "Desserten er fyldig, så portionerne må gerne være små. Chokoladegranolaen kan naturligvis erstattes af enhver granola, du har i køkkenskabet - det får det hele til at gå endnu hurtigere"
Ingredienser
Chokolade- og quinoagranola
- 1 spsk koldpresset kokosolie
- 1 spsk ahornsirup
- 1 spsk usødet kakaopulver
- 30 g havregryn
- 15 g puffet quinoa (eller rå skyllet quinoa)
- 30 g hele hasselnødder
- 1 spsk kakaonibs (kan udelades)
Chokoladesmoothie
- 1 avocado (uden sten)
- 2 frosne bananer
- 4 store bløde tørrede dadler (uden sten)
- 4 spsk usødet kakaopulver
- 2 spsk nøddesmør (jeg har brugt peanutbutter)
- 2½ dl soja eller mandelmælk (eller anden plantemælk)
- 2-4 dråber pebermynteolie (eller 4-8 friske mynteblade)
Sådan gør du
Chokolade- og quinoagranola
- Smelt kokosolie og ahornsirup på en lille pande. Kom kakaopulver i, og rør det sammen, til kakaoen er opløst. Kom havregryn, quinoa, hasselnødder i, rør rundt og rist for lav varme i ca 5 minutter. Køl af på tallerken eller madpapir
Chokoladesmoothie
- Kom alle ingredienser til smoothien i en blender og blend.
- Fordel desserten i portionsglas / -skåle.
- Hvis desserten laves i god tid, sættes den på køl nu og pyntes først med granola ved servering.
- Hvis desserten skal serveres med det samme, pyntes den nu 😀
- Velbekomme
Noter
Denne chokoladesmoothie med granola topper som dessert hos os, og den kandiderer kraftigt til at blive vores juledessert i stedet for risalamande 🙂
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!