
Ingredienser
- 1-2 auberginer (alt efter størrelse)
- olivenolie
- salt og peber
- 250 g champignons
- 1 spsk Tamari (sojasauce)
- ½ kg tomater (eller 2 dåser)
- ½ tsk timian
- 2-3 tsk citronsaft/citrusuniversal
Vegansk æggemasse - kikærtedej
- 100 g kikærtemel
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- ½ tsk chilipulver
- 1 dl vand
- peber
Toppings
- 1 portion cashewnøddeost
Sådan gør du
- Auberginerne skæres i 1 cm tykkeskiver på langs, drysses med salt og trækker en time. (ved ikke om det er nødvendigt, men jeg har fulgt bogens opskrift)

- Skyl eller dup væsken af aubergineskiverne. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med olivenolie og krydr med salt og peber. Bag skiverne 15 minutter ved 185 grader varmluft.
- Champignon renses, og store champignon halveres, små forbliver hele.
- Sauteres på en pande med 1 spsk tamari - sojasauce og drysses med peber.

- Tomaterne skæres i kvarte eller mindre stykker og dampes, indtil der er en ret tør puré. Tilsæt timian og citron og muligvis en anelse salt.

Kikærtedej
- Bland alle de tørre ting, kom vandet i og rør det hele sammen.
Samling af tærten
- Fordel kikærtedejen i en forbagt tærtebund.

- Ovenpå lægges aubergineskiverne. De trykkes let ned i dejen.

- Derpå champignon

- Derpå tomatblandingen

- Til sidst et lag cashewnøddeost. Jeg valgte at rulle osten ud mellem to stykker bagepapir, der er smurt med olie.

- Jeg havde ikke fået smurt det ene stykke papir ordentlig med olie, så det gik lidt i stykker til sidst. Bedre held næste gang 🙂

- Bages ved 185 grader varmluft i 25-30 minutter. Trækker 5-10 minutter før servering.
- Serveres med en matchende salat

Noter
Tærten skulle efter sigende være endnu bedre dagen efter.
Tærterester er perfekt til madpakken.