Antal: 4
Opskriften er fundet i "Køkkenrevolution på høje Hæle" af Oscar Umahro. Nu i en version med danske Anicialinser
Ingredienser
- 2½ dl danske Anicialinser (grønne Puy-linser eller sorte belugalinser)
- 1 stilk bladselleri (i tynde skiver)
- 2 rødløg (finthakkede)
- 1 lille porre (i tynde skiver)
- 1 gulerod ( i grove tern)
- 1 fed hvidløg (hakket)
- 2-3 laurbærblade
- 2-3 stilke frisk timian (eller rosmarin eller 1 tsk tørret)
- 2 spsk æblecidereddike
- ½ bdt bredbladet persille (hakket)
- 1 spsk Dijonsennep
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- Hav eller stensalt
- Friskkværnet sort peber
Sådan gør du
- Klargør bladselleri, porre gulerod, hvidløg og halvdelen af rødløgene, og kom dem i en gryde.
- Skyl linserne og kom dem i gryden sammen med grøntsagerne.
- Kom også laurbærblade og timiankviste i gryden.
- Kom vand i til det lige dækker og bring i kog.Lad linserne og grøntsagerne simre ved lav varme i 30-40 minutter (uden låg de sidste 15 min), til linserne er møre, og der ikke er mere vand. Rør af og til og spæd op med en smule ekstra vand om nødvendigt. (Jeg får tit for meget vand fra starten af)
- Vend i mellemtiden resten af rødløgene, eddike, persille, sennep og olie sammen.
- Tag gryden af kogepladen og rør blandingen ud i de færdige linser. Smag til med salt og peber.
- Lad den varme salat trække 10 minutter under låg, inden den serveres.
- Emne til en tapastallerken
Noter
Serveres med godt brød til og evt. veganske frikadeller. Eller med en kålsalat.
Linsesalaten smager også godt kold dagen derpå. Så lav en stor portion og gem resten i køleskabet.
Kan være et emne til en tapastallerken evt. pyntet af med lidt sojayoghurt, rødløg og persille.
Linsesalaten smager også godt kold dagen derpå. Så lav en stor portion og gem resten i køleskabet.
Kan være et emne til en tapastallerken evt. pyntet af med lidt sojayoghurt, rødløg og persille.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!