Varm linsesalat

 

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 
Varm linsesalat

Varm linsesalat

Ret: Salat, Tilbehør
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Opskriften er fundet i "Køkkenrevolution på høje Hæle" af Oscar Umahro.
Nu i en version med danske Anicialinser

Ingredienser

  • dl danske Anicialinser (grønne Puy-linser eller sorte belugalinser)
  • 1 stilk bladselleri (i tynde skiver)
  • 2 rødløg (finthakkede)
  • 1 lille porre (i tynde skiver)
  • 1 gulerod ( i grove tern)
  • 1 fed hvidløg (hakket)
  • 2-3 laurbærblade
  • 2-3 stilke frisk timian (eller rosmarin eller 1 tsk tørret)
  • 2 spsk æblecidereddike
  • ½ bdt bredbladet persille (hakket)
  • 1 spsk Dijonsennep
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • Hav eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  • Klargør bladselleri, porre gulerod, hvidløg og halvdelen af rødløgene, og kom dem i en gryde.
    Varm linsesalat
  • Skyl linserne og kom dem i gryden sammen med grøntsagerne.
    Varm linsesalat
  • Kom også laurbærblade og timiankviste i gryden.
    Varm linsesalat
  • Kom vand i til det lige dækker og bring i kog.
    Lad linserne og grøntsagerne simre ved lav varme i 30-40 minutter (uden låg de sidste 15 min), til linserne er møre, og der ikke er mere vand. Rør af og til og spæd op med en smule ekstra vand om nødvendigt. (Jeg får tit for meget vand fra starten af)
    Varm linsesalat
  • Vend i mellemtiden resten af rødløgene, eddike, persille, sennep og olie sammen.
    Varm linsesalat
  • Tag gryden af kogepladen og rør blandingen ud i de færdige linser. Smag til med salt og peber.
    Varm linsesalat
  • Lad den varme salat trække 10 minutter under låg, inden den serveres.
    Varm linsesalat
  • Emne til en tapastallerken
    Varm linsesalat

Noter

Serveres med godt brød til og evt. veganske frikadeller. Eller med en kålsalat.
Linsesalaten smager også godt kold dagen derpå. Så lav en stor portion og gem resten i køleskabet.
Kan være et emne til en tapastallerken evt. pyntet af med lidt sojayoghurt, rødløg og persille.
 
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate