Antal: 2
Glutenfri. Socca er i denne opskrift en tyk pandekage / en tynd omelet / pizzabund - af kikærtemel . Den kan serveres med forskelligt velkrydret fyld. Det er min plan, at jeg med tiden vil tilføje flere opskrifter på fyld til socca.
Ingredienser
Socca
- 125 g kikærtemel
- 1 tsk salt
- 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 2 dl vand
Fyld med jordskokker, svampe og spinat
- 300 g jordskokker (I små tern)
- 1 lille sød kartoffel (I små tern)
- 1 rødløg (i tynde både)
- 200 g frossen spinat (optøet / eller 200g frisk spinat)
- 200 g champignons (eller andre svampe - i skiver)
- 1 spsk Tamari (eller anden sojasauce)
- 1/4 tsk støt muskatnød
- salt og peber
- 150 g tomater (I tern)
- 1 håndfuld rucola (kan undlades)
- ekstra jomfru olivenolie
Sådan gør du
- Dejen til socca røres sammen og stilles i køleskabet i mindst en time, gerne natten over.
- Tag socca-dejen ud af køleskabet, når du starte på at forberede retten. Lav fyldet, før du bager soccaen.
- Start med at forberede alle grøntsagerne.
- Steg først jordskokkerne i lidt olivenolie på en pande i ca 10 minutter.
- Steg svampene på en anden pande imens, kom soja ved svampene. Steg til svampe-vandet er fordampet. Krydr med peber.
- Tilføj de søde kartofler til jordskokkerne efter 10 minutter, og steg i ca. 15 minutter mere.
- Kom rødløgsbådene på panden til jordskokker og søde kartofler. Steg dem let møre 2-3 minutter. Krydr med salt, peber og støt muskat.
- Tilføj spinat og lad fyldet simre sammen, til de søde kartofler er møre. Jordskokkerne vil have lidt "bid", og bliver ikke helt møre.
- Når fyldet virker klar, blandes de stegte svampe i jordskokkefyldet, og panden bruges til at bage soccaen på.
- Kom en pæn mængde olivenolie på panden, og hæld socca-dejen på, når olien er godt varm (det skal syde og boble lidt i kanterne). Sænk varmen efter et par minutter, og bag soccaen færdig, 5-7 minutter.
- Skær tomaterne i tern. Skyl og slyng rucola.
- Vend den færdige socca over på en stor tallerken, eller et fad, med den sprøde bund opad.
- Fordel fyldet på soccaen og top med tomater og rucola. Skær soccaen ud i trekanter som en pizza og server.
- Velbekomme
Noter
Jeg har haft rester af socca med i madpakken. Soccaen og fyldet smager også dejligt koldt 🙂
Det kan man sagtens, hvis man kan spise med kniv og gaffel til sin frokost 😉
Du kan finde en opskrift på mynteærter, som et alternativt socca-fyld HER
Det kan man sagtens, hvis man kan spise med kniv og gaffel til sin frokost 😉
Du kan finde en opskrift på mynteærter, som et alternativt socca-fyld HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!