Antal: 6
Hvis salaten skal være glutenfri, kan du erstatte perlebyg med boghvedekerner.
Du kan sagtens vælge andre typer af bønner til salaten.
Jeg bruger 2 forskellige slags bønner. Du kan væge at bruge en eller flere slags bønner 🙂
Ingredienser
- 3 dl perlebyg (boghvedekerner for glutenfri)
- 300 g edamamebønner (fra frost)
- 1 ds. sorte bønner (eller 300g selvkogte)
- 1 ds. hvide bønner (eller 300g selvkogte)
Urtepestodressing
- 2 bdt. Friske krydderurter (ex. persille, basilikum, purløg, dild, koriander mm)
- 1 dl olivenolie
- 2-3 spsk citronsaft/citrusuniversal
- 1 fed hvidløg (presset)
- salt og peber
- 1 håndfuld ristede pinjekerner (kan undlades)
- evt. lidt vand
Sådan gør du
- Skyl og kog perlebyg efter anvisning på posen. Dryp af i en sigte, og kom dem i en skål. Brug evt. de varme korn til at tø edamamebønnerne op med.
- Kom de øvrige bønner i skålen med perlebyg og edamamebønner, og bland dem rundt.
Urtepestodressing
- Skyl og slyng de udvalgte urter. Her bruger jeg persille, småbladet basilikum, purløg og lidt koriander.
- Kom alle ingredienser i en foodprocessor. Eller minihakker. Ved minihakker kan det være en god ide at hakke krydderurterne først. Jeg kommer ca ½ af krydderurterne i til at starte med og supplerer med resten efterhånden, som der bliver plads i hakkeren.
- Hvis dressingen bliver for tyktflydende, kan du tilsætte vand til passende konsistens. En passende konsistens er også lidt tyktflydende 🙂
- Rør dressingen i perlebyg-bønne- blandingen. Sæt salaten i køleskab, og lad den trække 1 time eller længere.
- Anret på et fad og pynt evt. med friske krydderurter
Noter
Skulle du tilfældigvis lave denne salat sammen med en vandmelonsalat, og får du rester af begge salater, kan du med fordel blande resterne af de to salater sammen. Det smager glimrende 🙂
Salatrester er perfekt i madpakken
Salatrester er perfekt i madpakken
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!