
Ingredienser
- 1 potte frisk basilikum (Blade og stængler skylles og tørres)
- 1 tilsvarende mængde skvalderkål, mælkebøtter og ramsløg (skylles og tørres)
- 1 spsk citronsaft/citrusuniversal
- 3-4 tsk gærflager
- 30 g pinjekerner (ristede eller mandler eller cashewnødder)
- ½ fed hvidløg (presset)
- 1-1½ dl ekstra jomfruolivenolie (til en ønsket konsistens)
- lidt salt
Sådan gør du

- Hvis du, som jeg har en minihakker, kan du starte med at hakke alle de grønne ingredienser, som nok skal i af nogle gange.

- Kom herefter resten af ingredienserne i og blend det til en passende konsistens. Smag til med salt og citron

- Hvis du har en foodprocessor, kan du komme alle ingredienser i med det samme.
- Kan opbevares længe i glas med låg i køleskabet.

Noter
Det gør jeg gerne sidst på sommeren og laver et depot til vintermånederne. Pesto har lang holdbarhed i køleskabet, også når det er tøet op.