Antal: 4
Glutenfri ved brug af glutenfri gærflager. Jeg tilføjer altid en vis mængde basillikum i vores pestoer. Herudover kommer jeg i, hvad jeg lige har, og det kan også være persille, grønkål, rucola ol. Hvis jeg ikke har pinjekerner, bruger jeg en lille håndfuld mandler eller cashewnødder.
Ingredienser
- 1 potte frisk basilikum (Blade og stængler skylles og tørres)
- 1 tilsvarende mængde skvalderkål, mælkebøtter og ramsløg (skylles og tørres)
- 1 spsk citronsaft/citrusuniversal
- 3-4 tsk gærflager
- 30 g pinjekerner (ristede eller mandler eller cashewnødder)
- ½ fed hvidløg (presset)
- 1-1½ dl ekstra jomfruolivenolie (til en ønsket konsistens)
- lidt salt
Sådan gør du
- Hvis du, som jeg har en minihakker, kan du starte med at hakke alle de grønne ingredienser, som nok skal i af nogle gange.
- Kom herefter resten af ingredienserne i og blend det til en passende konsistens. Smag til med salt og citron
- Hvis du har en foodprocessor, kan du komme alle ingredienser i med det samme.
- Kan opbevares længe i glas med låg i køleskabet.
Noter
Pesto kan uden problemer fryses, hvis du vælger at lave en stor portion.
Det gør jeg gerne sidst på sommeren og laver et depot til vintermånederne. Pesto har lang holdbarhed i køleskabet, også når det er tøet op.
Det gør jeg gerne sidst på sommeren og laver et depot til vintermånederne. Pesto har lang holdbarhed i køleskabet, også når det er tøet op.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!