Antal: 4
Glutenfri. Ca. 12 stk. Opskriften er fundet i "Green Kitchen Stories" du kan med fordel udskifte 2 dl af vandet i pandekagerne med aqafaba, som er det vand kikærterne er kogt i. Aquafaba har nogle egenskaber, der minder om æggehvide.
Ingredienser
- 250 g kikærtemel
- 1 tsk salt
- 6 dl koldt vand (udskift evt 2 dl vand med aquafaba)
- kokosolie (til bagning.)
Sådan gør du
- Sigt kikærtemel og salt ned i en stor skål.
- Hæld vandet i, pisk dejen sammen, og lad den trække i køleskabet 30 minutter. Tilbered fyldet imens.
- Tag dejen ud af køleskabet og pisk lidt i den.
- Smelt lidt kokosolie på en slip let pande og kom ca 1 dl pandekagedej på. Bag ved medium varme. Kikærtepandekager er meget nemme at bage, hvis man lige lader dem blive lidt gyldenbrune på undersiden, før man vender dem.
- Billedet svarer til en dobbelt portion. Hold dem varme ved at lægge et stykke madpapir og en rent håndklæde over, hvis du skal vente på at fyldet bliver klar.
- Server f.eks. fyldt med indisk curry
Noter
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!