Så blev det atter jul igen. Det lar’ sig ikke skjule… 😀
Vi skal allerede fejre vores 4. jul med vegansk mad på menuen – utroligt!
For 4 år siden valgte min mand og jeg, at ændre vores traditionelle julemad til en komplet vegansk julemenu. Vi opfattede endnu ikke os selv som veganere, men det havde stor betydning for vores veganerbørn, og vi syntes faktisk, det var en spændende udfordring.
Vi lykkedes med en skøn menu, og alle var fuldt tilfredse og juleglade 🙂
Vores 2. veganske jul gik vi igen på udkig efter nye veganske juleretter. Vi var nu mere rutinerede i at lave plantebaseret mad og overvejede, om vi ville komme til at nytænke julemenuen hvert år – måske ville vi ikke længere være bundet af lysten til at gentage samme mad år efter år?
Med dette 4. års veganske julemenu må vi så erkende, at flere juleretter er begyndt at gå igen. F.eks er det 3.jul med indbagt linsesteg, bagte rodfrugter og portvins-svampesovs til hovedret 🙂
Der er ved at opstå nye traditioner omkring vores julemad – hvilket egentlig føles trygt og godt 😀
Jeg har planer om at billeddække dette års julemad samt mellem jul og nytår lave et indlæg til bloggen med billeder og link til alle opskrifter. For sent til inspiration til julemenuen 2018. Men jeg håber, det bliver et indlæg, som jeg vil kunne gentage i starten af december 2019 og på denne måde være tidligt ude med juleinspiration til julen 2019 😉
Kærlige julehilsener og alle gode ønsker for en varm og fredfyldt juletid
Helle alias Veganermor