Hummus med gråærter

Hummus med gråærter er en ny og dejlig tilføjelse til vores frokost- og madpakkepålæg. Jeg øver mig i at lave mad med den danske gråært. Et helt oplagt sted at starte må være hummus. “En ært er vel en ært? eller hvad?” Og eftersom både kikærten og Ingrid ærten = hummus, kan gråærten måske det sammen? Det kan den 🙂 og der er er en opskrift i dette indlæg.

Hummus med gråærter
Hummus med gråærter, grønt tilbehør og brød

Vi foodprepper altid ekstra grønt til pålægsskuffen, når vi alligevel er i køkkenet og laver pålæg. Det kan være grønt som vist på billedet. 10 – 20 minutters ekstra arbejde med forberedelse af det grønne gør, at vi nemt og hurtigt i farten (eller mere roligt tempo) kan smøre os nogle lækre og sunde madder, som giver god energi til den videre dag. Du kan finde inspiration til mere foodprepping HER

Danske gråærter:

Jeg køber gråærter hos Pure dansk.
Pure dansk skriver om gråærten:

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

“Gråærter er tidligere blevet dyrket i Danmark. Måske du har hørt om Lollandske rosiner, som er en gammel dansk gråærtesort. Den tørrede danske gråært er brunmeleret og har et rynket udseende. Ærten har et lyst indre med en fast, nøddeagtig struktur og en let tørhed. Den danske gråært har en sødme og en mild bitterhed med noter af hasselnød, kaffe og chokolade. Gråærterne er som andre bælgfrugter glutenfri fra naturens side og tilfører mæthed, fylde og velsmag i retter både med og uden kød. De tørrede ærter er spækkede med gode næringsstoffer og er derfor en god kilde til protein, kostfibre, vitaminer og mineraler.” – Pure dansk

Lær hvordan du tilbereder gråærter hos Pure dansk HER

Gråærter
Gråærter iblødsat til kogning

Opskrift på hummus med gråærter:

Hummus med gråærter

Hummus med gråærter

Ret: Frokost, Pålæg
Keyword: Glutenfri
Dejlig hummus, som bliver lidt mere fast end hummus af Ingrid ærter og Kikærter.

Ingredienser

  • 150 g tørrede gråærter - eller...
  • 300 g kogte gråærter
  • 1 dl af kogevandet (eller alm. vand)
  • 30 -40 g soltørrede tomater (tørre eller i olie)
  • 3 spsk Tahin
  • 3-4 spsk friskpresset citronsaft / citrusuniversal
  • 2 fed hvidløg (presset eller revet)
  • 1 spsk Tamari (sojasauce)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 knivspids cayennepeber (kan udelades)
  • friskkværnet peber
  • evt salt (Smag til til sidst)

Sådan gør du

  • Dagen før: Udblød og kog gråærterne efter anvisninger på pakken. Dræn ærterne efter kogning og gem kogevandet.
  • Tørre soltørrede tomater skal sættes i blød i vand et par timer.
    Hummus med gråærter
  • Kom alle ingredienserne i en skål og blend med en stavblender. Vent med at komme salt i, da de soltørrede tomater kan være salte.
    Hummus med gråærter
  • Smag til med ekstra citron, Tamari , salt eller peber.
  • Et vôila, så er der hummus 🙂 Kommes i rene glas. Opbevares i køleskabet.
    Hummus med gråærter
  • Til frokost og ugens madpakker
    Hummus med gråærter

Noter

Kan fryses.
Vi topper altid vores hummusmadder med marinerede bønner/linser. Du kan finde en opskrift HER 
Vi prepper også altid forskelligt grønt, så der er nemt i farten at smøre en sund, smuk og velsmagende frokost-mad.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate