Jeg har de sidste to mandage haft besøg af en god veninde. Den første mandag, hun besøgte mig, ville hun gerne give frokost. Vi valgte, at afprøve et nyt spændende sted i Kolding, nemlig “Tobbers madbar”. Jeg har haft lyst til at afprøve Tobbers nye madbar, siden den åbnede. Måske ville det være et godt sted for mig som veganer?
Selve madbaren virker som et super dejligt sted, med kunder i alle aldre.
Tobbers madbar skriver om sig selv på deres hjemmeside:
“Tobbers Madbar er stedet, du kan føle dig hjemme, mens du nyder frisk mad til en overkommelige pris.
Vi holder til i Munkegade, i hjertet af Kolding.
Så er du træt af nachos og caféburger, så sving forbi Tobbers madbar. Vi står klar til at lave mad med kærlig og friske råvarer, og serverer dem for dig i vores hyggelige omgivelser.”
Det er virkelig et dejlig sted 😀
Vi bestilte to gange af deres salat og bad om, at den skulle være vegansk.
Først sagde tjeneren, at de desværre ikke havde hverken hummus eller avocado lige den dag. Salaten ville derfor blive lidt sparsom, men vi kunne få lidt ekstra bagte rodfrugter på. Det var ok.
Men så kom tjeneren tilbage og sagde, at de alligevel havde både hummus og avocado, om vi ville have det på salaten. Det ville vi gerne 😀
Vi fik en fantastisk lækker, frisk og fyldig salat med babysalat, bagte pastinakker, champignon, blomkål med mere. Serveret toppet med hummus, avocado, spirer og lækkert brød. Vi følte os ret heldige 🙂
I mandags var det så mig, som ville give frokost, og vi skulle spise hjemme hos mig 🙂
Jeg fik lyst til at overraske min veninde med en efterligning af Tobbers-salaten.
Jeg kunne selvfølgelig ikke helt huske alt, hvad der havde været i salaten på Tobbers, og de laver den sikkert heller ikke ens hver gang. Jeg planlagde at ville bruge bagte grøntsager, babysalat, rød spidskål, rød grønkål, asparges, langtidsbagte tomater, hummus, avocado, spirer og oliven.
Til salaten serverede jeg ovnristet hurtigt suppebrød med solsikkepesto og saltflager.
Det blev super vellykket, og jeg har lyst til at dele opskriften og tankegangen i opbygningen af salaten, fordi det er en ret enkel måde at lave en komplet og lækker frokostsalat på, og så kan den varieres uendeligt efter kokkens fantasi 🙂 Samtidig er det en helt ny salat-ide i mit madunivers 🙂
Godt med ny inspiration 😀
Opskrift på frokostsalat a la Tobbers:
Ingredienser
- 75-100 g blandet babysalat
- 4 grønne asparges
- lidt rød/grøn spidskål
- lidt rød/grøn grønkål
- 1/4 blomkål
- ½ sød kartoffel
- 1 pastinak
- evt. langtidsbagte tomater (evt. færdigkøbte på glas.)
- 1 avocado
- Hummus (hjemmelavet eller købe)
- spirer/karse/brøndkarse/blomster (til pynt)
- evt. oliven
- ekstra jomfruolivenolie
- balsamikoeddike
- æblecidereddike
- lidt salt
Sådan gør du
- Start med de ovnbage grøntsager: Vask, skræl og snit rodfrugterne i ½cm skiver, del blomkålen i små buketter.
- Læg grøntsagerne på en bageplade med papir, pensl med olivenolie og drys med lidt salt. Bages ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter. Tage dem ud af ovnen og lad dem køle af.
- Lav en hummus, der er link til en god hummus i opskriftnoten. Hummus kan også laves dagen før - eller købes færdig 😀
- Snit spidskål og rødkål fint og bland det med en dressing af 1 spsk olivenolie og 1 spsk balsamicoeddike
- Vask de grønne asparges, knæk enden af og skær dem på skrå i aflange stykker. Kom dem i en dyb tallerken, og kom kogende vand over. Lad dem trække et minut, og hæld vandet fra.
- Skyl og slyng babysalaten, og bland det med en dressing af 1 spsk olivenolie og 1 spsk æblecidereddike.
- Skyl spirer, karse eller spiselige blomster 😉
- Avocadoen halveres og skæres i fine skiver, brug ½ avocado pr salat.
Samling af salaten
- Salaten portionsanrettes i to dybe tallerkener. Start med at komme nogle af de bagte grøntsager på tallerkenen.
- Herefter halvdelen af babysalaten, kålsalat og grønne asparges.
- Kom igen bagte grøntsager på og tomater.
- Resten af kålsalat, babysalat og asparges.
- Fordel avocadoskiver rundt i yderkanten af salaten, og kom en stor klat hummus i midten. Pynt med oliven og spirer.
- Serveres med lækkert brød. Velbekomme 🙂
Noter
Jeg har også lavet salaten med følgende ovnbagte grøntsager: grønne bønner, rødløgsbåde, broccolibuketter og knoldselleri. Det smager dejligt.
Du kan finde en opskrift på hummus HER
Jeg fik lidt bagte grøntsager og lidt kålsalat til overs. Det kom jeg i små glas i køleskabet, og har brugt til pynt på madderne i madpakken i løbet af ugen 🙂
2 Comments
Humus + avocado + søde kartofler = noget, jeg vil glæde mig meget til at prøve 😀
😀
Jeg skriver den på din liste med livretter med det samme 😉