
Ingredienser
- 200 g berlugalinser (eller linser efter eget valg)
- 4½ dl vand
- 500 g rosenkål
- 250 g grønkål (eller rød grønkål)
- 100 g rå pekannødder
- 2 appelsiner (eller 4 clementiner)
- 75 g friske eller optøede tranebær (Jeg har brugt tørrede)
Sennepsdressing
- 2 spsk stærk sennep (Jeg har brugt dijonsennep)
- 2 spsk agavesirup/ahornsirup
- 4 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1 lille citron (saften af / citrusuniversal)
- lidt salt
Sådan gør du

- Skyl linserne, og kom dem i en gryde med den afmålte mængde vand. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Skru ned for varmen, og lad linserne simre i ca. 20 minutter, til de er møre, og al vandet er opsuget, (og ellers hældes overskydende vand fra). Stil dem til side, og lad dem køle af.
- Gør rosenkålen i stand, og striml dem meget fint med en skarp kniv eller i en foodprocessor. Kom de fintstrimlede rosenkål i kogende vand og blancher dem kort, ikke mere end 1 minut. Hæld dem i et dørslag og skyl dem straks med koldt vand. Dup dem derpå tørre.
- Rens grønkålen og pluk den af ribberne. Striml grønkålene meget fint, og kom den i en stor skål.

- Rør samtlige ingredienser til dressingen sammen i en lille skål, og kom halvdelen af dressingen over grønkålen. Masser kålen grundigt med fingrerne i et par minutter, til den er blød.
- Tilsæt de afdryppede rosenkålsstrimler, og vend de to slags kål sammen.


- Tilføj derpå linser, pekannødder, appelsiner i små stykker, tranebær og resten af dressingen, og vend atter rundt med fingrene. Hæld salaten på serveringsfadet.

- Server salaten straks, eller lad den trække en times tid, så smagsnuancerne får tid til at folde sig helt ud
- Velbekomme 🙂

Noter
God ide at gøre som foreslået i bogen, at blande i en stor skål og først derefter arrangere på serveringsfad 😀
Madpakke egnet, hvis der er rester 😉