Antal: 4
Glutenfri. Der bliver ca. 18 små stykker. Kan også bruges som energibar. Børn vil måske helst undvære valnødderne?
Ingredienser
- 1 ds økologiske kikærter (drænede. Eller 240g selvkogte.)
- 1 dl ahornsirup
- 2 dl økologisk peanutbutter (uden tilsat olie og sukker)
- ½-1 dl aquafaba (kogevand fra kikærterne) (eller vand)
- 100 g mørk chokolade (+ 50 g til at komme ovenpå)
- 50 g valnødder (grofthakket - kan undlades)
- ½ tsk bagepulver
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader. (185 grader varmluft)
- Blend kikærter, ahornsirup, peanutbutter, aquafaba og bagepulver.
- Hak 100 g. chokolade og fordel i dejen sammen med valnødderne.
- Hæld dejen i et usmurt kagefad på ca. 20×30 cm (hvis du har et fad, som nemt brænder på, kan du beklæde det med bagepapir først).
- Fordel dejen i formen f.eks. med en kniv.
- Bag i 30-35 min.
- Lad køle af. Hvis du vil gøre den ekstra appetitlig at se på, kan du smelte 50 g. mørk chokolade og hælde i streger ud over kagen, inden du skærer den.
- Velbekomme
Noter
Kikærterne kan udskiftes med danske Ingrid ærter.
Server evt kagen sammen med noget frisk frugt.
Du kan med god samvittighed listes et stykke kage med i madpakken 😉 NOTE: Billederne er taget af en dej uden brug af aqafaba. Når der kommes 1 dl aquafaba i dejen, bliver konsistensen tyndere og nemmere at arbejde med. Kom chokolade og nødder i dejen, mens den stadig er i foodprocessoren og fordel det ved hjælp af pulsfunktionen - alternativt forsigtig blendning. Dejen kan også nemmere fordeles i bageformen. Skal blot bages 5 - 10 min længere end angivet.
Du kan med god samvittighed listes et stykke kage med i madpakken 😉 NOTE: Billederne er taget af en dej uden brug af aqafaba. Når der kommes 1 dl aquafaba i dejen, bliver konsistensen tyndere og nemmere at arbejde med. Kom chokolade og nødder i dejen, mens den stadig er i foodprocessoren og fordel det ved hjælp af pulsfunktionen - alternativt forsigtig blendning. Dejen kan også nemmere fordeles i bageformen. Skal blot bages 5 - 10 min længere end angivet.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!