Chiaparfait med hindbærmousse

Chiaparfait med hindbærmousse er en af vores forkælelses-morgenmadsretter, som vi laver en gang imellem – måske et par gange om måneden + oftere når børnene er hjemme. Opskriften er delt tilbage i 2018, hvor den er gemt væk i indlægget “chiaparfait – vegansk morgenmad”. Men fordi det er den chiaparfait, vi laver absolut oftest, fortjener den at få sit eget indlæg og få lov til at shine lidt mere. Måske har du friske hindbær i haven lige nu? Og ellers fungerer frosne hindbær også godt.

Ideen til morgenmads-parfait + opskrift er hentet hos Green kitchen stories, som laver skøn farverig og sund plantemad. Nærmere bestemt er opskriften fundet i deres bog: “Green kitchen derhjemme”.

Retten er sund, farverig og mættende med mange gode nutrienter. Den er samtidig lækker og ret dessert-agtig, hvilket også er grunden til, at vi ikke laver den hver morgen. Vi – måske især mig – kan godt lide at variere min morgenmad en del, og denne parfait er en kærkommen afveksling til vores øvrige morgenretter med kål eller havregryn. Faktisk er al vores morgenmad – forkælelses-morgenmad 🙂  Vi spiser gladeligt kålskål og anden kål-morgenmad på ugentlig basis og gerne oftere.

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 
Chiaparfait med hindbærmousse:

Jeg vil lade billeder tale frem for ord og herefter skynde mig til opskriften:

Chiaparfait med hindbærmousse
Billede af dagens morgenmad – lavet for at få friske nye billeder til indlægget…
Chiaparfait med hindbærmousse
..toppet med mango, kirsebær og ribs + solbær (fra haven) + paranødder.
Chiaparfait med hindbærmousse
Her i en  vinter version – toppet med pære, vindruer og valnødder
Brunch version:
Chiaparfait med hindbærmousse
Her serveret til en julebrunch med vores børn.
Chiaparfait med hindbærmousse
Mini – parfait brunch-version

Du kan læse indlægget “Chiaparfait – vegansk morgenmad” HER

Opskrift på Chiaparfait med hindbærmousse:

Chiaparfait med hindbærmousse

Chiaparfait med hindbærmousse

Ret: Brunch, Chiaparfait, Morgenmad
Keyword: Glutenfri
Antal: 2
Glutenfri. Portionen rækker til 2 portioner (i størrelse som illustreret) eller 4 små desserter / brunch-portioner. Opskrift er fra bogen: "Green Kitchen Derhjemme" at Luise Vindahl og David Frenkiel.

Ingredienser

Chiagrød

  • dl usødet plantemælk (frit valg)
  • 3 spsk chiafrø
  • 1/4 tsk vaniljepulver
  • 1 spsk ahornssirup (kan undlades)
  • ½ lime (skal og saft)

Hindbærmousse

  • 200 g Hindbær (friske eller optøede)
  • 1 lille spisemoden avocado (el. ½ stor) (eller 50 g frossen avocado (kan kommes i frossen))
  • 4 store bløde dadler (uden sten)

Topping

  • 1 spsk nødde-/mandelsmør pr person (eller peanutbutter)
  • frugt eller bær (efter eget valg, kan være jordbær, hindbær, blåbær, mango, kirsebær æble, pære, blommer, vindruer eller hvad du har - følg gerne årstidens udvalg.)
  • evt. hakkede nødder (efter eget valg- valnødder er særligt sunde 😉 )

Sådan gør du

  • Chiaparfait med hindbærmousse

Chiagrød

  • Start med chiagrøden:
  • Kom chiafrø, vanilje og evt. ahornsirup i en skål. Tilsæt mælk og rør det godt sammen. Rør flere gange rundt i blandingen i løbet af de første 10 minutter, så der ikke dannes klumper.
    Chiaparfait med hindbærmousse
  • Lad chiagrøden trække i køleskabet i mindst 30 minutter, gerne natten over.
  • Chiagrøden er færdig, når der er udviklet en geléagtig masse omkring hvert chiafrø, og blandingen har fået en tyk og geléagtig konsistens.
  • Hvis chiagrøden skal holde sig i flere dage, kan det betale sig at hælde den på glas med et låg, der slutter tæt. Grøden holder sig frisk et par dage i køleskabet, hvis glasset ikke åbnes.
  • Inden servering røres reven skal og saft af ½ lime i den færdige chiagrød. Stil grøden til side mens du laver hindbærmousse.

Hindbærmousse

  • Hvis du bruger frosne hindbær, kan du lade dem tø op sammen med dadlerne, der skæres i mindre stykker. Herved opsuger dadlerne hindbærsaft og bliver lidt blødere. Hvis du ikke kan få bløde dadler, kan du lægge tørrede dadler i blød i vand i 20 minutter.
    Chiaparfait med hindbærmousse
  • Kom alle ingredienserne til hindbærmoussen i en blender, og kør til den har en glat konsistens.
    Chiaparfait med hindbærmousse

Topping

  • Vask og klargør din valgte topping
    Chiaparfait med hindbærmousse

Samling af chiaparfait

  • Fordel chiagrøden i bunden af 2 glas ( 4 til små brunchportioner). Skræl kiwi og skær den i fine skiver. Pynt med kiwiskiver fordelt på siderne i glasset. De kan stikkes lidt ned i chiagrøden. ukurrente kiwistykker (enderne af kiwi) kan bare lægges ovenpå chiagrøden.
    Chiaparfait med hindbærmousse
  • Fordel hindbærmoussen over.
  • Top med en spsk. nøddesmør og pynt bær eller andet frugt og gerne et drys hakkede nødder. På billedet er parfaiten pyntet med peanutbutter, mango, kirsebær, solbær, ribs og et drys hakkede paranødder MUMS 😀
    Chiaparfait med hindbærmousse
  • Hvis du planlægger at tage små chiaparfait med til kolleger eller brunch med familie/venner. Kan du lave dem næsten færdige aftenen før og opbevarer dem i køleskabet natten over - vent med at komme frugt på toppen til selve dagen.
    Chiaparfait med hindbærmousse
  • Her serveret som del af en julebrunch med vores børn.
    Chiaparfait med hindbærmousse

Noter

Vi starter altid aftenen før med at lave chiagrød og komme dadler og hindbær i en tallerken, som tør op i køleskabet henover natten. Næste morgen kommer jeg lime i chiagrøden og fordeler den i glas. Min mand laver hindbærmousse, og jeg skærer topping.
Parfaiten kan laves klar uden topping flere timer før servering (opbevares i køleskabet), Toppingen kan også klargøres på forhånd (brug citronsaft til feks æbler og pære), så det er hurtigt og nemt at toppe morgenmaden / desserten lige før servering.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate