Antal: 4
Glutenfri salat, inspireret af en opskrift fra "Alletiders kogebog". Salaten er oprindeligt med feta, som her er erstattet af squashtern. Man kan sagtens "gen-erstattte" med Violife fetaost.
Ingredienser
- 400 g grønne bønner (friske eller frosne)
- 1 mellemstor squash (eller ½ blok Violife feta i små terne)
- 1-2 spsk Tamari (sojasauce) (alt efter størrelsen på squashen)
- 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
- lidt salt og peber
- 1 mellemstort rødløg
- 50 g mandler (smuttede)
Dressing / marinade
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1 spsk mørk basamicoeddike
- 1 lille spsk agavesirup (eller lignende)
- 1 fed hvidløg (presset)
- lidt salt og peber
Sådan gør du
- Vask squashen, skær den i tern og vend den med Tamari og olivenolie, f.eks. i en dyb tallerken. Kom squashternene på en bageplade og drys med lidt salt og peber. Bages ca. 15 minutter ved 185 grader varmluft, og køles af.
- De tilberedte squashtern kan evt. erstattes med ½ blok violife feta skåret i små tern.
- Nip bønnerne eller brug frosne bønner. Kommes i spilkogende vand, tilsat lidt salt og koger i 5 minutter. Dryppes af og afkøles, kan overhældes med koldt vand, hvis salaten skal laves med det samme.
- Hæld kogende vand over mandlerne og lad dem stå i vandet, til det er afkølet, så de kan smuttes. Du kan også vælge at bruge mandlerne uden at smutte dem.
- Rens rødløget og skær det i fine tern.
- Saml salaten: Kom bønnerne på serveringsfadet, herefter squashtern, hakkede mandler og rødløg.
- Rør dressingen og fordel den over salaten.
- Salaten er spiseklar med det samme, men kan også med fordel laves nogle timer i forvejen og trække med dressingen.
- Velbekomme 🙂
Noter
Du kan bruge flere eller færre bønner end angivet, og størrelsen på squashen betyder ikke så meget; nogle gange er der mere squash på salaten og andre gange mindre 😉
Salaten egner sig fortrinligt til de fleste serveringer, så prøv dig frem. En rest er god i madpakken, eller som pynt på en rugbrødsmad.
Salaten egner sig fortrinligt til de fleste serveringer, så prøv dig frem. En rest er god i madpakken, eller som pynt på en rugbrødsmad.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!