
Antal: 4
Glutenfri
Ingredienser
- 6 mellemstore søde kartofler
- olivenolie
- salt
Rød peberhummus
- 400 g kikærter (som er kogte eller evt. 2 ds kikærter)
- 2-3 spsk citronsaft (eller citrusuniversal)
- 5 spsk tahin
- 2 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg (presset)
- 2 røde pebre (som grilles, alternativt købte grillede pebre i olie)
- salt og peber
Sådan gør du
- Start med at grille de røde peberfrugter. Tænd ovnen på grillfunktion.Det er ikke lykkes mig at finde færdiglavede i handlen (har ikke ledt særlig ihærdigt 🙂 ), så jeg laver dem altid selv.Rens peberfrugterne, skær dem op og befri dem for frø. Læg dem på en bagerist. Sæt en plade med bagepapir under og sæt dem i ovnen under grillen. Grill 8-15minutter til de er blevet godt grillede, og skindet er blevet sort.
- Tag dem ud og lad dem køle lidt af. Kom dem varme i en glasbeholder med låg eller mellem to tallerkener, eller i en plasticpose, der lukkes til.Dette for nemmere at kunne pille skindet af.Når de er kølet af, pilles skindet af dem, og de skæres i lidt mindre stykker.
Bagte søde kartofler
- Forvarm ovnen til 200gr (185gr varmluft)Vask kartoflerne og prik dem med en gaffel over det hele.Gnub dem med olivenolie og drys dem med salt.
- Bag kartoflerne i 35-45 minutter, til de er møre, når du stikker i dem.
Rød peberhummus
- Blend alle ingredienserne i en foodprocessor inklusiv rød peber.Smag til med salt, peber og evt. mere citron.Kan også sagtens blendes med en stavblender.
- Ved servering skæres kartoflerne op på langs og fyldes med hummus og drysses med persille, karse eller lignende.
Noter
Bliver der hummus tilovers, er det en win-win - så er der nemlig pålæg til madpakken 🙂
Du kan også grille 4 peberfrugter og fryse det halve til næste gang, du vil lave retten.
Du kan også grille 4 peberfrugter og fryse det halve til næste gang, du vil lave retten.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!
1 Comment
Hej
Det ser lækkert ud! Hvad har du brugt i det grønne tilbehør?
KH Maja