
Ingredienser
Udvalg af rodfrugter
- knoldselleri
- gulerødder (evt. flerfarvede)
- søde kartofler
- pastinakker
- persillerødder
- jordskokker
- rødbeder (røde, gule eller bolsjebeder)
Udvalg af andre grøntsager
- rosenkål (hele)
- løg (i både)
- hvidløg (de hele fed med 'skal')
- hokkaidogræskar (butternusquash i tern)
- squash (i 1cm skiver)
- auberginer (i tern)
Nødder
- hasselnødder (grofthakkede evt andre nødder/mandler)
Bønner
- kikærter
- eller andre typer bønner
Olie og krydderier
- ekstra jomfruolivenolie
- salt
- tørret eller frisk timian (oregano eller rosmarin)
- frisk persille (bladene, hakket)
Sådan gør du
- Vask, evt. skræl og tilbered dit udvalg af rodfrugter. Vælg om du vil skære rodfrugterne i tern (store eller små), i både eller i fritter. Kom rodfrugterne i en pose eller en stor skål.

- Tænk over størrelsen på grøntsagerne i forhold til råvarens bagetid. Rødbeder og gulerødder skal f.eks bage længere tid end jordskokker. Men jordskokker kan godt tåle at bage i lang tid og bliver derved dejligt sprøde. Det er tit rødbederne, man står og venter på skal blive færdige, så skar dem ikke for store 😉
- Tilbered ligeledes de øvrige valgte grøntsager, som beskrevet under ingredienser. Kom de tilberedte grøntsager i posen / skålen.

- Tilføj evt en håndfuld groft hakkede hasselnødder og / eller en dåse drænede og skyllede kikærter eller andre bønner.
- Kom nu krydderierne i. I en portion svarende til 4 personer er 1½ tsk tørrede krydderi passende eller en lille håndfuld frisk persille. Vask og hak evt. friske krydderurter eller brug tørrede krydderier. Kom krydderierne i posen / skålen.
- Tilføj 1-2 spsk olie og 1 tsk salt
- Bland det hele godt sammen og hæld blandingen ud på en bageplade med bagepapir.

- Bag rodfrugterne i ovnen ved 200 grader (185 grader varmluft) i 30-45 minutter, til alle grøntsager er gennembagte.

- Server rodfrugterne til f.eks en plantebaseret steg og med en salat til.

- Velbekomme 🙂