I dag – fredag d. 10. februar er det internationalt Bælgfrugternes Dag. Det skal fejres. Og det kan vi for eksempel gøre ved at have ekstra fokus på bælgfrugter i vores mad i dag. Hvis vi først opdager i dag, at det er Bælgfrugternes Dag i dag, er det ikke spor for sent. Vi kan jo bare fejre bælgfrugterne i weekenden eller i den kommende uge.
“Rådet for sund mad i Danmark vil med fejringen af Bælgfrugternes Dag hylde bønner, kikærter og linser for, at mange flere får lyst til at tilberede og spise skønne retter med bælgfrugter – uanset om det er derhjemme, på arbejdet, i institutionen eller i skolen”.
Jeg vil også være med til at holde fest for de skønne bælgfrugter. Derfor har jeg faktisk haft ekstra fokus på bælgfrugter i alle aftensmåltider hele ugen. Jeg vil fejre Bælgfrugternes Dag ved at dele billeder af ugens lækre bælgfrugtsretter med links til opskrifterne.
Mandag og tirsdag:
Skøn, mættende og velsmagende bønnecassoulet med danske bægfrugter fra Pure Dansk. Nemlig Ingridærter, hestebønner og gråærter. Du kan finde opskriften hos Pure Dansk HER
Onsdag:
Fantastisk comfort food – første gang vi smager mungbønne-pastaskruer. De kan virkelig godt anbefales. Opskriften ligger på bloggen, og du kan finde den HER
Torsdag og fredag:
Endnu et par dages comfort food, som vi har spist sammen med en stor kålsalat. Hummus er lavet med danske Ingridærter fra Pure Dansk. Jeg vil gerne ekstra fejre og hylde, at vi dyrker nogle skønne bælgfrugter i Danmark også 😀 Du kan finde en opskrift HER – Hummussen er lavet med Ingridærter i stedet for kikærter.
#Bælgfrugtudfordringen:
Efter en dejlig uge med fejring af bælgfrugterne, vil jeg bare lige vise mine indkøb til uge 8, hvor jeg igen i år vil udfordre mig selv på at “bruge en brik om dagen” hele ugen.
Jeg har leget den leg de sidste to år, og i uge 8 deler jeg hver dag på Facebook og Instagram, hvad jeg laver med dagens brik inklusiv opskrift. Vil du være med? Det ku’ være så hyggeligt 🙂 Du kan læse om sidste års bælgfrugtudfording HER
2 Comments
mange tak for dine lækker opskrifter
Velbekomme
… og tak for din kommentar.
Dejligt at vide, at nogen sætter pris på de opskrifter, jeg deler.
God weekend 🙂
Hilsen Helle