Antal: 4
Glutenfri ved brug af glutenfri mel. Der bliver 12 muffins. Opskriften er inspireret af "Vegan Heaven"
Ingredienser
- 400 g søde kartofler (skrællet vægt)
- 2 dl mandelmælk (eller anden plantemælk)
- 4 dl glutenfri havremel (sigtet speltmel, rismel eller andet mel)
- 1½ dl kokossukker
- 3 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- ½ tsk vaniliepulver
- 1 knsp salt
- 1½ dl kirsebær (udstenede, evt blåbær, hindbær)
Evt. topping
- 1 ds kokosmælk
- friske bær (friske eller optøede)
Sådan gør du
- Skræl de søde kartofler og skær dem i mindre stykker. Kom dem i kogende vand og kog, til de er møre. Ca. 10-15 minutter. Hæld vandet fra.
- Blend kartoflerne med mandelmælk.
- Bland de øvrige tørre ingredienser i en skål. Og kom "kartoffelmosen" i. Vend mel og mos sammen med en træske til det er godt blandet.
- Kom de optøede bær i dejen og vend dem forsigtigt og grundigt rundt.
- Fordel muffinsdejen i 12 muffinsforme.
- Bages ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter. Hvis de bliver mørke, kan du lægge et stykke bagepapir over de sidste 10 minutter. Stik i muffins for at se, om de er bagte, og giv dem evt. lidt længere bagetid.
- Køl dem af og pynt dem evt. inden servering med pisket kokosmælk og bær. Sådan kan du lave pisket kokos: Sæt en dåse kokosmælk i køleskabet, så det bliver godt koldt. Tag den fede del af kokosmælken og pisk med elpisker, til det bliver "flødeskums"-agtig.
Noter
Jeg bruger frosne bær på denne årstid. Men til sommer vil jeg helt sikkert bruge friske bær til fyld og pynt. Glæder mig til at toppe med friske jordbær 🙂
De muffins, jeg har bagt falder lidt sammen i bunden, måske pga. havremelet (=groft mel). En lysere meltype vil gøre kagerne mere orange, og sikkert også mere luftige, men de smager super godt.
De muffins, jeg har bagt falder lidt sammen i bunden, måske pga. havremelet (=groft mel). En lysere meltype vil gøre kagerne mere orange, og sikkert også mere luftige, men de smager super godt.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!