
Antal: 4
Glutenfri. Der bliver 10-12 pandekager. Rækker til to sønner 🙂 eller til 4 personer med mere mættende fyld.
Ingredienser
Del 1
- 2,5 dl fuldkornsrismel
- 2 spsk maizena
- 4½ dl plantemælk
- ½ tsk salt
Del 2
- 200 g spinat (optøet fra frost)
- lidt revet muskatnød
- 1 moden banan
- 1 spsk olivenolie
- evt. mere salt
- tilføj vand (til en passende bagbar konsistens)
- kokosolie (til bagning)
Sådan gør du
Del 1
- Bland mel, maizena og salt.
- Rør/pisk plantemælken i af et par omgange til dejen er helt klumpfri.
- Sæt dejen overdækket i køleskabet i MINDST en time
Del 2
- Kom resten af ingredienserne i dejen og blend det sammen med stavblender. Hvis du ikke har en stavblender, kan du mose bananen, bruge finthakket spinat og elpisker. Juster med vand til en passende konsistens. Smag til med ekstra salt og muskat.
- Bag pandekagerne ved middelvarme og lad panden blive varm, inden du starter.
- Bliver lidt tykkere end "almindelige" pandekager - men juster endelig med vand.
- Smager skønt med kold æblegrød.
Noter
Kan sagtens serveres som madpandekage med valgfrit varmt fyld - evt karryfyld eller mexicansk fyld.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!
2 Comments
Fulgte opskriften, men de sad fast i panden. Skal man bruge virkelig meget fedtstof?
Kære Birgitte
ØV! Det er træls 🙁
Jeg bagte dem i går, hvor de lykkedes godt.
Kommer lidt kokosolie på panden til hver pandekage + der er lidt olivenolie i dejen.
Venter med at vende, til de har dannet lidt “skorpe”
Hvis du har en anden pandekageopskrift, som fungerer godt for jer, kan du evt blende spinat i den.
Øv øv
Kærligst Helle