Veganske portions æblekager

Veganske portions æblekager

Veganske portions æblekager

Ret: Dessert, Kage
Keyword: Glutenfri
Antal: 8
Glutenfri ved brug af glutenfri gryn i æblekageraspen. 8 - 10 små portionsæblekager.

Ingredienser

  • 1 portion usødet æblegrød (8-900g eller ca. 7dl. )
  • 3 spsk birkesød / ahornsirup (eller rørsukker)
  • ½ stang vanilie (eller ½tsk vaniliepulver)

Æblekage rasp

  • 1 lille håndfuld mandler (finthakket)
  • dl rug- eller havregryn (evt. glutenfri havregryn)
  • 2 tsk kokossukker (ahornsirup eller rørsukker)
  • 1 spsk rosiner
  • ½ tsk kanel
  • 1/4 tsk støt kardemomme (kan undlades)
  • 1 spsk jomfrukokosolie

Kokosfløde

  • 1-2 ds kokosmælk (Obs som kan skille sig i vand og kokos. Alternativt Alpro piskbar (vegansk piskeføde af soja))

Pynt

  • lidt kakaonibs (eller hakket chokolade, nødder eller blåbær)

Sådan gør du

  • Start med æblegrøden. Hvis ikke du har færdig æblegrød i fryseren, som jeg, men skal starte forfra med at koge en portion grød, så kog gerne rigeligt, da portionen svinder en del under kogning. Afkøl grøden.
  • Sød den kolde æblegrøden med birkesød eller ahornsirup, alternativt rørsukker, hvis du bruger sukker. Smag til - grøden skal ikke være "for" sød. Halver vaniliestang, skrab vanilien ud og kom i grøden.

Æblekagerasp

  • Hak mandlerne i hurtighakker, kom gryn i og hak kortvarigt med.
  • Tilsæt sukker, rosiner og krydderier.
  • Smelt kokosolien på en lille pande og rist raspblandingen i kokosolie nogle minutter.

Saml æblekagen

  • Kom 1 - 1½ spsk æblegrød i bunden af hvert portionsglas.
  • Fordel raspen over æblegrøden i glassene.
  • Fordel nu resten af æblegrøden over raspen.
  • Dæk glassene til og opbevar i køleskab indtil servering. Kan også serveres med det samme, men vinder lidt i smag ved at ingredienserne "sætter sig".
    Små veganske æblekager

Pynt og server

  • Når du skal lave kokosfløde af en dåse kokosmælk, er det en fordel, at både kokosfløde, skål og piskeris er kolde. Åben forsigtig dåsen med kokosmælk og skrab det faste kokosflødelag over i en skål. hvis du gerne vil have mere fløde på, end illustreret på billedet øverst, skal du bruge kokosfløden fra to dåser kokosmælk.
  • Pisk nu fløden, til du synes, den har en passende konsistens. Forvent ikke flødeskum. Kokosfløden bliver blot blødere og mere cremet ved piskning.
  • Kom en skefuld kokosfløde (eller mere) ovenpå æblekagerne.
  • Pynt f.eks med et drys kakaonibs eller andet valgt drys.
    Veganske portions æblekager
  • Velbekomme

Noter

Denne opskrift angiver ca. mængder af ingredienser til 8-10 små portions æblekager, og da serveringsglas kan være af forskellig størrelse, bliver det ret upræcist. Hvis der bliver rasp til overs, kan det bruges som mysli, ekstra æblegrød kan bruges på morgengrød. Stil kokosmælken i køleskab dagen før, så mælken deler sig i kokos og "vand". Alternativt kan du bruge soja piskbar fra Alpro, som minder mere om alm. flødeskum.
Hvis du bruger kokosfløde kan "kokosvandet" komme i din madlavning; f.eks. i en karrygryde eller i smoothies eller bruge til udblødt havre. "Vandet" kan fryses, hvis du ikke lige står og kan bruge det - men smid det ikke ud 😉
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate