Vegansk Tiramisu

Vegansk Tiramisu

Vegansk Tiramisu

Ret: Dessert, Kage
Keyword: Glutenfri, Raw
Antal: 10
Glutenfri. Raw. Opskriften passer til en springform på 25 cm i diameter. Desserten rækker til mellem 8-12 personer og portionsanrettes ved servering. Kan laves i god tid og opbevares i fryseren. Opskriften er en foræring fra restauranten Bio.tequim i Portugal.

Ingredienser

"Ladyfinger"

  • dl valnødder (= 150g)
  • 3 dl bløde tørrede dadler uden sten (= 240 g)
  • ½ tsk instant kaffe
  • 3 spsk smeltet kokosolie (gerne koldpresset)
  • 3 spsk varmt vand
  • 1/4 tsk vaniliepulver
  • lidt salt

Chokolademousse-lag

  • 3 dl valnødder (= 125 g, skal udblødes i vand)
  • 3 dl usaltede cashewnødder (= 200 g, skal udblødes i vand)
  • 3 dl bløde tørrede dadler uden sten (= 240 g )
  • dl ahornsirup (eller raw agave for raw version)
  • dl usødet mandelmælk
  • 6 spsk smeltet kokosolie - gerne koldpresset (Erstat gerne 3 spsk kokosolie med smeltet kakaosmør for en mere intens kakaosmag)
  • 5 spsk kakaopulver
  • ½ tsk vaniliepulver
  • 2 tsk instantkaffe (opløst i lidt kogende vand)
  • ½ tsk salt

Creme-lag

  • 2 dl usaltede cashewnødder (= 125 g, skal udblødes i vand)
  • 1 dl usødet mandelmælk
  • 3 spsk smeltet kokosolie (gerne koldpresset)
  • 3 spsk ahornsirup (eller raw agave for raw version)
  • 1/4 tsk vaniliepulver
  • lidt salt

Pynt ved servering

  • kakaopulver (til at drysse over)
  • 2 spsk cacaonibs (til drys)
  • evt. mynteblade (eller citronmelisse - kan undlades)

Sådan gør du

Dagen før:

  • Start mindst 4 timer før med at udbløde valnødder og cashewnødder til chokolademousselaget og cremelaget - eller udblød gerne i køleskabet natten over. Hæld vandet fra og afdryp godt inden brug.

Ladyfinger

  • Vegansk Tiramisu
  • Start med at lave bunden (ladyfinger-laget): Opløs instantkaffen i vandet. Smelt kokosolien evt i en mikroovn. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, og blend godt til du har en sammenhængende masse.
    Vegansk Tiramisu
  • Vegansk Tiramisu
  • Kom massen i en springform (25 cm), og tryk den ud, til den dækker hele bunden. Lav gerne en lille forhøjet kant yderst. Hvis den er meget fedtet, kan du bruge en ske til at fordele med.
    Vegansk Tiramisu
  • Sæt formen i fryseren, mens du laver chokolademoussen.

Chokolademousse-laget

  • Brug foodprocessoren igen uden at vaske den af først. De to første lag i Tiramisuen har ca samme ingredienser.
    Vegansk Tiramisu
  • Kom alle ingredienserne i foodprocessoren. Smelt kokosolie og kakaosmør og opløs instantkaffen i lidt vand, før det kommes i.
    Vegansk Tiramisu
  • Blend grundigt til du opnår en blød, ensartet chokolademousse.
    Vegansk Tiramisu
  • Fordel chokolademoussen over ladyfinger-laget.
  • Sæt springformen tilbage i fryseren, mens du tilbereder cremelaget.
    Vegansk Tiramisu

Creme-lag

  • Vask nu foodprocessor-skålen af, så cremen kan forblive cremefarvet 😉
    Vegansk Tiramisu
  • Kom alle ingredienserne til cremelaget i foodprocessoren, og blend til du opnår en ensartet blød masse.
    Vegansk Tiramisu
  • Vegansk Tiramisu
  • Smør forsigtigt cremelaget over chokolademoussen uden at blande de to lag.
    Vegansk Tiramisu
  • Sæt kagen i fryseren i mindst 6 timer eller natten over.
    Vegansk Tiramisu

Servering

  • Tag kagen op af fryseren i så god tid, at den kan nå at tø op inden servering. Tøer relativt hurtigt op 20-40 min. alt efter om den har været frosset 6 timer eller nogle uger 😉
    Vegansk Tiramisu
  • Mens kagen er frossen skæres passende portions-stykker, som sættes på desserttallerkener. Er der overskydende kage tilbage, når der skåret stykker til alle, sættes kagen tilbage i fryseren med det samme.
    Vegansk Tiramisu
  • Inden servering drysses med kakaopulver og strøes med cacaonibs og desserten præsenterer sig godt med et mynte- eller citronmelisseblad. FIF: Jeg bruger en lille te-si, når jeg drysser kakaopulveret over kagen - Super nemt!
    Vegansk Tiramisu
  • Kagestykkerne står og tør op, f.eks. mens hovedretten spises.
  • Velbekomme
    Vegansk Tiramisu

Noter

Kagen opbevares i fryseren, og hvis der er rester af Tiramisu, fryses det igen med det samme, og med disse rester har man altid en lækker dessert i baghånden til uventede gæster - eller til selvforkælelse på en regnvejrsdag 😀
TIPS:
- Hvis du har glemt at udbløde nødder, kan det gøres hurtigere ved at overhælde dem med kogende vand og udbløde i 15 minutter - ifølge opskriften er en langtidsudblødning at foretrække.
- Hvis dadlerne er hårde, kan de udblødes i vand i 2 timer før brug.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate