Vegansk mandelsteg med champignonsovs

Mandelsteg med champignonsauce serveret med bagte rodfrugter og grønkålssalat

Vegansk mandelsteg med champignonsovs

Ret: Hovedret
Keyword: Glutenfri
Antal: 4 godt sultne
Glutenfri ved brug af glutenfri kerner

Ingredienser

Mandelsteg

  • 200 g mandler (fintmalede)
  • 100 g boghvedekerner (eller andre kerner, byg, spelt, ris)
  • 200 g gulerødder (rensede) (fintrevne)
  • 200 g champignon (finthakkede)
  • 1 løg (pillet og hakket)
  • 1-2 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 stilk bladselleri (finthakket)
  • 1 spsk jomfrukokosolie
  • 2 spsk Tamari (soja)
  • 1 tsk timian
  • ½ tsk rosmarin
  • 150 g kikærtemel
  • 3/4 tsk bagepulver
  • 3/4 tsk salt
  • ½ tsk chilipulver (kan undlades)
  • peber
  • dl vand
  • evt. sesam (til drys)

champignonsovs

  • 250 g champignon (renset og skåret i skiver)
  • 1 spsk jomfrukokosolie
  • 1 dl plantefløde
  • dl grøntsagsbouillon (evt. Herbamare)
  • Tamari (soja)
  • peber
  • 1-2 tsk maizena (til jævning)

Sådan gør du

Mandelsteg

  • Skyl og kog boghvedekerner i dobbelt mængde letsaltet vand i 20 minutter. Evt. andre kerner koges efter anvisning på posen.
  • Ingredienser til mandelsteg
  • Bland mandler, kogte kerner, champignon og gulerødder i en stor skål.
  • Svits løg, hvidløg og bladselleri i kokosolie under omrøring et par minutter.
  • Kom løgblandingen i skålen med de øvrige ingredienser og kom timian, rosmarin, tamari og peber i.
    Vegansk mandelsteg
  • I en mindre skål blandes kikærtemel, bagepulver, salt, chilipulver og peber. I et hul i midten kommes vand, og dejen røres sammen.
  • Kikærtedejen udgør en vegansk æggemasse, som røres godt rundt i mandel-grøntsags-blandingen. Smag til og tilføj ekstra salt/peber om nødvendig.
  • Nu er farsen færdig til at blive bagt. Fordel den i en større eller to mindre ovnfaste fade (som er smurt med kokosolie) Drys evt. med sesam.
    Vegansk mandelsteg
  • Bages ved 180 grader varmluft i 30 minutter. Dæk fadet med bagepapir de første 20 minutter og bag uden de sidste 10 minutter. ( i min opskrift står der dæk med alufolie -men det bruger jeg ikke så tit)
  • Du kan evt bage rodfrugter samtidig 🙂

Champignonsovs

  • Ingredienser til champignonsovs
  • Svits champignon i kokosolie under omrøring et par minutter.
  • Tilføj fløde og bouillon, og lad det simrer sammen et par minutter.
  • Jævn med maizena og smag til med tamari og peber
  • Mandelsteg med champignonsovs er festmad 🙂 Server evt med bagte rodfrugter og en kålsalat
    Vegansk mandelsteg med champignonsovs, bagte rodfrugter og grønkålsalat

Noter

Rester er dejlig varmemad næste dag. Mandelstegen kan fryses - både før og efter bagning.
Rester af mandelsteg smager godt på rugbrød f.eks med syltede squash eller rødbeder til.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate