Vegansk Hot-pot med rucola-topping

Vegansk hot-pot

Vegansk Hot-pot med rucola-topping

Ret: Hovedret
Keyword: Glutenfri
Antal: 2
Opskriften er fundet hos Årstiderne. Glutenfri

Ingredienser

  • 1 ds. hvide bønner (eller 300g selvkogte)
  • 1 dl røde linser
  • 1 løg (grofthakket)
  • 2 fed hvidløg
  • 3-4 gulerødder (i skrå skiver)
  • 1 mindre squash (flækket og i skrå skiver)
  • 1 peberfrugt (i grove tern)
  • 1 ds hakkede tomater naturel
  • ½-1 rød chili (finthakket - ½-1 tsk eller tørret chili)
  • 1 avocado (i tern)
  • 1 bk rucola (eller frisk spinat / finthakket grønkål)
  • ½ bk cherrytomater
  • ekstra jomfruolivenolie
  • 1 æblecidereddike
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Afdryp bønner fra dåse og skyl under koldt vand. Eller brug en tilsvarende mængde selvkogte hvide bønner.
  • Skyl de røde linser og afdryp i en sigte.
  • Skyl og klargør alle grøntsager. (Billedet viser ingredienser til en dobbelt portion)
    Ingredienser til Hot-pot
  • Sauter løg, hvidløg, hakket chili og gulerødder møre i en tykbundet gryde.
  • Tilsæt squash og peberfrugt, sauter endnu et par minutter, og tilføj de røde linser. Steg kort. Hæld 2 dl vand på.
    Vegansk Hot pot
  • Kog op og hæld tomatsauce på. Lad linser og grøntsager simre til alt er mørt, og spæd evt. til med lidt vand undervejs, hvis saucen bliver for tør.
  • Vend avocadotern med cherrytomater og rucola til en avocadosalsa, og tilføj 1 spsk æblecidereddike og lidt salt og peber.
    Rucola-topping
  • Kom de hvide bønner i gryden med linser og grønt og kog det lidt sammen. Smag til med salt, peber og evt. lidt æblecidereddike.
    Vegansk Hot pot

Servering

  • Anret Hot pot i store skåle/dybe tallerkener, og top med avocadosalat.
    Vegansk Hot pot
  • Velbekomme
    Vegansk Hot pot

Noter

Når maden portionsanrettes, bliver der kun rester, hvis man på forhånd indregner rester. Lav f.eks. dobbelt portion og gem halvdelen.
Hot-pot kan laves dagen før, og så vil jeg vælge at lave avocado-salsaen frisk ved servering.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate