Antal: 4
Gluten og sukkerfri. Bananerne er det bærende element i bananisen og det, der gør isen sød og softice-agtig. Så der skal være mest banan. Frugt og bær kan varieres efter smag.
Ingredienser
- 4-6 modne bananer
- 1/4 moden mango
- 1 håndfuld bær (evt. blandede frosne )
- mandelmælk (eller anden plantemælk)
Sådan gør du
- Frys bananerne i skiver lagt i et lag i en frysepose. Skal fryses senest dagen før og kan fryses i god tid. Bananerne kan med fordel være overmodne. Så indeholder de nemlig mere sødme.
- Desserten laves kort før, den skal serveres.
- Skræl og skær mango i tern. (Kan gøres i god tid)
- Tag bananer og bær op af fryseren og lad dem tø 5-10 minutter
- Kom al frugt og bær i en blender og tilføj lidt mandelmælk. Blend og tilføj evt. mere mælk, til blenderen får fat. Stop blenderen og tryk frugten ned nogle gange, hvis det er nødvendigt.
- Når det hele er ensartet blendet, er isen klar til servering.
Noter
Beregn 1-2 bananer pr person og juster det øvrige frugt og bær derefter. Til tapas beregner jeg mindre, og hvis det er en selvstændig dessert, og hvis det er vores unge voksne børn, som jeg serverer for, så laver jeg kæmpe meget, og der bliver altid spist op 🙂 Prøv dig frem.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!