Tre skønne sommersalater

Jeg har lyst til at gendele disse tre skønne sommersalater:
* Salat med vandmelon, mynte og græskarkerner.
* Sommersalat med jordbær og hyldeblomst.
* Grøn salat med krydrede nødder

Det er tre virkelig lækre og nemme salater med råvarer, som er i højsæson lige nu 😀
Salater som egner sig både til hverdag, til fest og til grill.

Salat med vandmelon, mynte og græskarkerner
Salat med vandmelon, mynte og græskarkerner

Vandmelonsalat er så enkel, at jeg ikke har en opskrift på bloggen:
Skær vandmelon i mundrette stykker, bland med finthakket mynte og drys med ristede græskarkerner.

Sommersalat med jordbær og hyldeblomst.
Sommersalat med jordbær og hyldeblomst.
Grøn salat med krydrede nødder
Grøn salat med krydrede nødder

Disse tre salater har været med os gennem flere år og har stået på buffeter til studentergilder, grillfester og andre sommerarrangementer. Såvel som vi nyder dem til hverdag til f.eks. tærter, lasagne, fyldte pandekager, grøntsagsfrikadeller, spicy indiske retter osv.
Det er tre læskende salater – “Hvis man kan sige det om en salat?”

Udover at smage godt tilfører salaterne sunde byggesten til vores krop. Nødder og kerner tilfører sunde fedtstoffer, Jordbær og vandmelon indeholder vigtige plantekemikalier, krydderurter ligeså. Faktisk fremhæves mynte, som særlig antiinflammatorisk. Vandmelonsalat er en smart måde at få frisk mynte indenbords. De tørrede krydderier, som bruges til de krydrede nødder, har hver især mikronæringsstoffer, som gør os godt 😀

Opskrifter:

Du kan læse et indlæg om Sommersalat med jordbær og hyldeblomst HER

Icebergsalat med jordbær og hyldeblomst
Opskriften har jeg fundet i bogen "Flere suveræne salater" af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz. Det er en favoritsommersalat, som må laves når danske jordbær og iceberg er bedst.
Se opskriften
Sommersalat med jordbær
Salat med krydrede nødder
Opskriften er hentet fra bogen "Flere suveræne salater" af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz. Jeg har gjort den vegansk ved at udskifte honning med agavesirup.
Se opskriften
Salat med krydrede nødder

Det er smart at forberede større portioner nødder og kerner, så der er til flere gange salater.
De krydrede nødder kan med fordel laves i dobbelt portion. Det madpapir, de køler af på, rulles med nødderne og opbevares i køleskabet til næste gang, der skal laves salat med krydrede nødder.
Ligeledes kan man med fordel riste både pinjekerner og græskarkerner i større portioner, og når kernerne er afkølet, opbevares de i et glas med låg på køkkenbordet eller i køleskabet.
Voîla! klar til at blive drysset på salater.

Jeg har lige lavet en vandmelonsalat, for at kunne tage et frisk billede til dagens blogindlæg.
Det bliver vores eftermiddagssnack i dag MUMS! 😀

Kommentér

Navigate