Tomatsalsa

Tilbehør til nachos: Guacamole, tomatsalsa og sojayoghurt

Tomatsalsa

Ret: Dressing, Tilbehør
Keyword: Glutenfri
Glutenfri. Kan laves med friske tomater, når de er i sæson.

Ingredienser

  • 1 mellemstort rødløg (finthakket)
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • ½-1 rød chili (finthakket)
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 1 ds./karton hakkede tomater (eller ½kg friske tomater i tern.)
  • 1 lille håndfuld rosiner (hakkede)
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 spsk balsamicoeddike

Sådan gør du

  • tomatsalasa
  • Sauter løg, hvidløg og chili ved meget lav varme i olivenolie, med salt og peber i 8-10 minutter, til løgene er klare og bløde. De må ikke være brune.
    Tomatsalsa
  • Tilsæt tomater, paprika,chiliflager, oregano, balsamicoeddike og rosiner. Bring hele molevitten i kog. Skru ned for varmen, og lad ketchuppen simre i 30-35 minutter, til den er blevet tyk og dejlig.
  • Anvendes som tilbehør til nachos, som pizzasauce eller som dressing i en durumrulle med falafler.
    Tomatsalsa
  • Holder 5-6 dage i køleskabet i et rent , evt. skoldet glas. Tåler fint at blive frosset.

Noter

Smag på chilien, når du renser den, og bestem selv, hvor hot din tomatsalsa skal være 🙂
Rester af tomatsalsa fungerer super som tomatsauce på en pizza.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate