Antal: 4
Glutenfri. Anvendes som topping på spreads og hummus, eller som fyld på blinis. Der bliver 1 glas som vist på billedet.
Ingredienser
- 1 dl hvid quinoa
- 1 lille rødbede (eller en skive)
- 4-5 mandler (kan undværes)
- 2 dl vand
- lidt salt
- 1 spsk Tamari (sojasauce)
Sådan gør du
- Skyl 1 dl quinoa i koldt vand, og kom dem i en gryde sammen med 2 dl vand, rødbede og mandler samt lidt salt. Koges i 20 minutter. Hold øje med, at de ikke koger tør - tilsæt da lidt mere vand.
- Fjern rødbede og mandler og tilsæt tamari. Lad "rognen" køle af. Gerne blive helt køleskabskold.
- Rødbeden og mandlerne kan evt. moses, hakkes og blandes med lidt olie og bruges til ekstra pynt.
- Bruges som topping på vegansk smørrebrød.
- Eller som stenbiderrogn på blinis.
Noter
Mandlerne, som koges med, toner farven lidt mere i retning af stenbiderrogn - på nørdeniveau 😉 De kan sagtens undværes.
Jeg er begyndt at lave en hurtigere version til vores hverdagsmad, hvor jeg skærer rødbederne i små tern, og lader dem blive i rognen. Det fungerer super godt 🙂
Du kan finde et indlæg og opskrifter på vegansk pålæg HER
Du kan finde et indlæg og opskrift på blinis med vegansk stenbiderrogn HER
Jeg er begyndt at lave en hurtigere version til vores hverdagsmad, hvor jeg skærer rødbederne i små tern, og lader dem blive i rognen. Det fungerer super godt 🙂
Du kan finde et indlæg og opskrifter på vegansk pålæg HER
Du kan finde et indlæg og opskrift på blinis med vegansk stenbiderrogn HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!