Hummustallerken

Hummustallerken med pandebrød
Hummustallerken med avocadosalsa og pandebrød

Hummustallerken
Print Recipe
Glutenfri opskrift. Består af en opskrift grundhummus og opskrift på topping med avocadosalsa, krydrede kikærter og tahincreme.
Hummustallerken
Print Recipe
Glutenfri opskrift. Består af en opskrift grundhummus og opskrift på topping med avocadosalsa, krydrede kikærter og tahincreme.
Ingredienser
Hummus
Avocasosalsa
Spicy kikærter
Tahincreme
Tilbehør
Antal personer:
Instruktioner
Hummus
 1. Hummustallerken
 2. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor (eller brug stavblender) og blend i længere tid, end du måske plejer. Denne hummus må gerne være ekstra smooth. Juster i smag og konsistens med ekstra citron, salt, peber og aquafaba eller vand. konsistensen skal være blød uden at blive for tynd.
  Hummustallerken
Avocadosalsa
 1. avocadosalsa
 2. Start med at komme limeskal og saft i en lille skål.
 3. Skær avocadoen i mindre tern og vend den med limesaften (for at hindre den bliver mørk)
 4. Kom de øvrige ingredienser i salsaen, bland det godt, og smag til.
  avocadosalsa
Spicy kikærter
 1. Kom olie på en pande og start med at svitse krydderiet et minuts tid. Kom kikærterne ved og rør rundt et par minutter, smag til og tilføj evt. salt og peber. Køl kikærterne af.
 2. Kan bruges varme til en variation af hummustallerken med varm topping. F.eks med aubergineratatouille og spicy kikærter.
  Hummustallerken med aubergineratatouille, ristede pinjekerner og pandebrød
Tahincreme
 1. Hæld vandet fra cashewnødderne og kom dem i en minihakker. Hak først nødderne lidt og tilføj herefter de øvrige ingredienser. Start med ½ dl vand og vurder herefter konsistensen. Tilsæt evt. lidt mere vand, til du har en konsistens, som kan formes til en lille top via en "papirssprøjtepose".
Pynt
 1. Rist pinjekerner, eller hak og rist mandler, hvis det er det du har valgt.
 2. Skyl og tør det grønne pynt og/eller blomsterne, som du har valgt.
Samling af hummustallerken
 1. Find de tallerkener, som du vil anrette hummus på. Kom 3 pæne skefulde hummus midt på hver tallerken.
  Hummustallerken
 2. Start med at fordele hummus, så det dækker bunden af tallerkenen og begynd derefter at føre det op af kanten med en ske, gerne så der yderst bliver en tykkere rand af hummus. Dreje tallerkenen rundt, mens du former en tallerken af hummus på tallerkenen.
  Hummustallerken
 3. Gør alle tallerkener klar med hummus.
  Hummustallerken
 4. Fordel herefter fyldet på tallerkenen. Læg hovedfyldet i en top enten midt på tallerkene eller i den ene side.
 5. På viste tallerken er avocadosalsaen toppet op i en side og kikærterne drysset til den anden side. Der er lagt små toppe af thaincreme. Dette gøres dekorativt ved at rulle et lille kræmmerhus af madpapir og komme tahincremen deri og sprøjte den ud i små toppe. Herefter er der drysset lidt paprika (nemmest af styre gennem en lille tesi), drysset med pinjekerner og pyntet med brøndkarse og blomster.
  Hummustallerken
 6. På de ovale tallerkener er salsaen fordelt i midten med lidt kikærter til begge sider. Brug din fantasi 😉 Der kan også kommes ekstra olivenolie henover anretningen.
  Hummustallerken
 7. Serveres med varme pitabrød eller hjemmebagte pandebrød og f.eks oliven, cornichoner og grønkålschips eller andet, som du lige kan tænke dig.
  Hummustallerken
Recipe Notes

Du kan finde en opskrift på glutenfrie pandebrød af søde kartofler HER
Du kan finde en opskrift på aubergineratatouille HER
Du kan lave lige det fyld, pynt og tilbehør, som du forestiller dig må være godt.
Denne ret har potentiale til meget mere end en frokostret. Det er en relativ nem ret, som er taknemmelig at pynte, så den ser fantastisk ud - kan bruges til middagsret og gæsteret og i mindre målestok som forret eller en tapas 🙂
Jeg er slet ikke færdig med at eksperimentere 😀

Kommentér

Navigate